Auguszta
-3 °C
2 °C

Engedély nélkül telepít ládákat a Magyar Posta

2008.05.20. 19:49
A főváros nem adott engedélyt az új, könnyebben rozsdásodó postaládák telepítésére, ennek ellenére a Magyar posta elkezdte telepíteni őket. A főváros illetékes bizottsága a régi ládákra esküszik, mert az időtállóbb, mint a most beszerzettek.

Elfogadhatatlan "arcátlan" dolog, hogy a Magyar Posta a fővárosi önkormányzat döntését figyelmen kívül hagyva telepíti az új postaládákat Budapesten - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának elnöke keddi tájékoztatóján. Ughy Attila sérelmezte, hogy a posta már közel félszáz könnyen rozsdásodó lemez postaládát kihelyezett a régi, időtálló öntöttvas postaládák helyébe.

A fideszes politikus emlékeztetett rá, hogy a szakbizottság már több határozatot hozott a városképbe jobban illeszkedő régi postaládák megőrzése érdekében. Ezt politikai hovatartozásuktól függetlenül támogatták a képviselők csakúgy, mint a városvédők is. Abszurd dologként említette az elnök, hogy a posta engedély nélkül telepíti az utcai postaládákat, s ehhez utólag próbál közterület-használati engedélyt szerezni.

Ughy Attila szerint az új postaládák 1,6 milliárd forintos cseréje többe kerül a nagy vitát kiváltó biciklibeszerzésnél is. A politikus úgy véli, hogy Kondorosi Ferencnek, az új rend kormánybiztosának "a saját háza táján, a kormányzati furcsaságok terén is" lenne tennivalója bőven. Szerinte ez ügyben az is vélelmezhető, hogy a postának üzleti érdekeltsége van abban, hogy nagy mennyiségű, nem túl tartós lemez postaládákkal váltsák fel a városképileg megszokott, tartós postaládákat.

Ughy Attila közölte, hogy a szakbizottság következő ülésén várhatóan elutasítja a posta utólagos közterület-használati kérelmét. Egyidejűleg pedig felkérik a főpolgármestert arra, hogy tegyen lépéseket a jogállami normák betartása érdekében.