16:00, November 29.
Ecuador 1
Szenegál 2
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 2
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29. ÉLŐ
Irán 0
Egyesült Államok 0

Belügyi retróünnepség Skodákkal

2005.11.22. 12:20
Lamperth Mónika belügyminiszter adta át az első négyszáz bérelt rendőrautót az ORFK-nak. A miniszter nem foglalkozik a tender lebonyolításával.

Átadták az első négyszáz Skoda Octaviát a Rendőrségi Biztonsági Szolgálat Kerepesi úti alakulóterén. A szocializmus legszebb éveire emlékeztető belügyi ünnepségen katona-, pontosabban rendőrzenekar után jutott szóhoz Lamperth Mónika. A belügyminiszter dicsérte a "szépen csillogó", "korszerű" autókat, amelyek amúgy nem az Octaviák legmodernebb változatai. Az Octavia Tour típus a Ford T-modelljéhez képest ugyan egészen sok újítást tartalmaz, és csaknem száz évvel fiatalabb is, de azért még a Skodák között is vannak frissebb verziók.


Tekintse meg képeinket!

A Totalcar néhány napja terjedelmes cikkben foglalkozott azzal, hogy a rendőrségnek tartós bérletbe ad 3000 gépkocsit a Porsche Lízing és Szolgáltató Kft. és a LeasePlan Hungária Rt. A két kiválasztott cég furcsaságok közepette jutott az állami megbízáshoz, amely összesen nyolcmilliárdos megrendelést jelentett.

A tender különlegessége volt, hogy szakértők szerint nemcsak az állam, hanem bizonyos mértékig a tendergyőztesek is rosszul járhatnak a Miniszterelnöki Hivatal alá tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóságnál (KSZF) lebonyolított eljárás nyomán.

Most mindenesetre a 3000 gépkocsi közül 400-at adott át Lamperth Mónika, aki az Index kérdésére elmondta: nem foglalkozik a tender lebonyolításának körülményeivel, hiszen azzal a KSZF-t bízták meg. Lamperth csupán a rendőrség technikai igényeit tartotta fontosnak, e tekintetben pedig szerinte megfelelt a tender az előírásoknak. (Az ORFK közölte kéréseit, és ezt figyelembe is vették a lebonyolítók.)

Idén egyébként ezer autó kerül a rendőrséghez, ebből most 400-at adott át a Porsche Lízing, 600 további jármű a LeasePlantől érkezik majd. A most átadott Skodák közül 300 Octavia Tour 1.6/102 LE típusú - ezeket közbiztonsági járőrözésre használják majd -, a maradék száz kocsi pedig Octavia Combi Tour 1.6/102 LE, amelyek közlekedésrendészeti célokra szolgálnak.  • Tippek
  • Bankszámla