Benedek
-4 °C
5 °C

Pangtak a fővárosi strandok

2008.05.04. 18:07
Alig volt vendég a hosszú hétvégén a fővárosi strandokon - közölte Rák Tibor a Budapest Gyógyfürdői Zrt. műszaki igazgatója vasárnap késő délután az MTI kérdésére. Egyelőre nem lehet megmondani, hogy az időjárás vagy a belépőjegyek ára tartotta távol az embereket.

A Palatinus strandon vasárnap hatvanan voltak, de a május 1-jei nyitás óta egyik nap sem adtak el napi 300 belépőt. Rák Tibor megjegyezte, ahhoz, hogy ne legyen veszteséges a napi nyitva tartás, legkevesebb ezer vendégnek kell lennie.

Rák Tibor tájékoztatása szerint az összes fővárosi fürdőben hat és kilencezer között változott a vendégek száma az elmúlt napokban. Hozzátette, azt nem lehet megmondani, hogy a Dagály vagy a Gellért szabadtéri medencéit mennyien használták, mivel mindkét fürdő egész évben nyitva van, így állandó vendégkörrel is rendelkezik.

Egyelőre nem lehet megmondani, hogy az időjárás vagy a belépőjegyek ára tartotta távol az embereket. Kiss Ferenc a társaság főmérnöke május 1-jén az MTI-nek azt mondta, a négynapos pihenőidőszak miatt sokan vidékre vagy külföldre utaztak, ami szintén oka lehet annak, hogy ilyen kevesen látogattak ki a strandokra a szezonkezdeten.

A strandokra szombaton, vasárnap, illetve ünnepnap 200 forinttal drágábban lehet jegyet vásárolni. Így például a Palatinuson a nyitónapon a felnőttek 2000 forintért, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 1500 forintért vehettek belépőt.

A Dagályon ennél 100-100 forinttal olcsóbbak a hétvégi, ünnepi felnőtt- és gyermekjegyek. A fürdőcég idén bevezetett úgynevezett strandváró akciójának keretében hétköznap mindennap más strand kereshető fel féláron. A Palatinuson minden pénteken, a Dagályon pedig hétfőn lesz a féláras nap. A strandok egy része csak május 24-31-én nyit.