Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tarlós: Összevissza beszélnek a metróról

2008.11.06. 15:34
Tarlós István a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint nincs összhang a Fővárosi Közgyűlésnek a múlt héten benyújtott előterjesztés és a BKV vezetőinek azon szerdai tájékoztatója között, hogy a 4-es metró első szakaszán mikor is utazhatnak majd az emberek.

Tarlós István elmondta, hogy a városvezetés által a fővárosi képviselőkhöz eljuttatott tájékoztató szerint 2011 utolsó negyedévében kezdődhet meg a 4-es metró próbaüzeme. Korábbi városvezetői nyilatkozat szerint a próbaüzem fél évig tart, s így csak 2012 nyarán szállíthatna utasokat a metró, jegyezte meg. Hozzátette, hogy a BKV vezetőinek szerdai tájékoztatójáról megjelent sajtóhírek szerint viszont 2011 végétől szállíthatna utasokat a metró.

Tarlós István rámutatott, hogy ez már nem az első eset, amikor ilyen helyzet előfordul. Maga a metróépítés interpretálása is elég érdekesen alakul. Azt ugyanis, hogy ötödször is le kellett állítani hónapokra a metróépítést, azt úgy olvashatjuk ki, mintha nagy dicsőség lenne az, hogy újra indulhat a metró építése. Lehet így is beállítani a dolgot, de az igazságnak inkább az felel meg, hogy immár ötödször, legutóbb két hónapra leállt a metró építése.

Eközben a Műegyetem kémiai épületének a sorsa még mindig bizonytalan. Ki fogja vajon megtéríteni az egyetem kárát, csak azért, mert egy szakértők által előírt stabilizáló zónát "a kivitelező egyszerűen nem volt hajlandó elkészíteni és a DBR (metróigazgatóság) pedig elnézte nekik" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy mindeközben eufemisztikus nyilatkozatok jelennek meg, "Hurrá, dicsőség, újra indul a metróépítés". Így kommunikálni a dolgokat az embereknek "több mint erkölcstelenség" - szögezte le a frakcióvezető.

A frakcióvezető szerint immár rendszeressé vált, hogy a "legkacifántosabb" és a legfélrevezetőbb fogalmazási technikákkal kerülgetik a valóságot, amiről aztán a közvélemény egészen más képet kap, mint ami a helyzetnek megfelelő. Félő, hogy a városlakók egy nem alábecsülhető részét ezzel a rendszeres, hamis kommunikációval félre lehet vezetni, állapította meg.

Elkészült a 4-es metró új ütemtervét megalapozó szakmai anyag

Elkészítette a DBR Metró a 4-es metró beruházás új, reális ütemtervét. A cég csütörtöki közleménye szerint a Fővám tér, a Gellért tér és az alagútépítés kapcsán felmerült néhány hónapos késedelemmel számoló, szerdán véglegesített anyag napokon belül a Főváros elé kerül. A Fővám téri peronalagutak megépítésének kockázatait a minimumra csökkentő megoldás megszületett - áll a DBR Metró közleményében. A Hídépítő engedélymódosító eljárása hamarosan lezárul, a munka elkezdődhet, az állomásszerkezet pedig reálisan márciusra kerülhet a pajzsok fogadására alkalmas állapotba. Az alagútépítés folytatásához szükséges hatósági jóváhagyás is meglesz várhatóan néhány napon belül, és várhatóan két hónapon belül a munkát is megkezdhetik. A DBR Metró szerint tartható a négyhónapos próbaüzem 2011. év végi lezárása, ahogy a vonal végső átadása is az utazóközönség számára. (Független Hírügynökség)