Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megszűnik a havibérlet

2007.11.16. 16:47
Jegyárreformba kezd a BKV. Nem lesz havibérlet, nő az éjszakai utazás ára, és betömnek egy kiskaput, amit eddig a megbüntetett bliccelők használtak ki, adta hírül az Infó rádió.

Jövőre várhatóan már csak 30 napos bérletet lehet vásárolni, megszűnik a havibérlet, áll a BKV tarifareform javaslatában, amit az Infó rádió ismertetett.

Regőczi Miklós, a közlekedési cég kommunikációs igazgatója a lépést azzal magyarázta, hogy ez egy európai trendbe illeszkedő folyamat, ráadásul ezáltal megszűnhet a hó elején tapasztalt sorbanállás a BKV pénztáraknál. A tarifareform egy másik eleme szerint az éjszakai buszokra csak a rendes menetjegynél 30 százalékkal drágább éjszakai jegy lesz érvényes.

Regőczi Miklós elmondta, hogy a bérlettel rendelkezőknek továbbra sem kell jegyet váltaniuk az éjszakai buszra, ám az éjszakai üzem többletköltségeit a jegyárakban érvényesíteni fogják. A jegyet egyébként olyan áron lehet majd kapni, mint a sofőrnél váltott jegyet, ami most 70 forinttal drágább a rendes menetjegynél. A terv szerint megszüntetik azt a kiskaput is, hogy akit megbüntet az ellenőr, az egy aznap vásárolt bérletet felmutatva olcsóbban megússza a bírságot.

Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szóvivője, a BKV felügyelő bizottságának a tagja szerint a havibérlet eltörlésével a BKV minden évben 5 napot nyer pluszban, ami hat év alatt egy teljes bérlet árát jelenti. Véleménye szerint aki nem hó elején akarta megvenni a bérletet, az eddig is megvehette hó közben bármikor. Az egyesület a drágább éjszakai jegy bevezetését kifejezetten ellenzi, mert az éjszakai buszok is a hálózat részét képezik, és nem ér annyit az így keletkező többletbevétel, hogy a járatok sikerét kockáztassák.