Alfréd
-2 °C
2 °C

Kormányzati negyedet építenének a Terézvárosban

2005.05.09. 15:25
Kormányzati negyedet építene a Nyugati pályaudvar sínjei helyén és megnagyobbítaná az állatkertet Terézváros polgármestere. Az új városközpontot tervező Verók István parkosítaná a vasúti sínek föld alá helyezése után felszabaduló területeket.

Kormányzati negyedet szeretne a Terézvárosban a polgármester a Nyugati pályaudvarhoz közeli MÁV-területen. Verók István elképzelése szerint a vasúti területen, a sínek földalatti elvezetése után új városközpont épülhetne, ahol egymás közelében állhatnának a kormányzati épületek.

Az elképzelés szerint a Nyugati pályaudvarhoz futó sínek felett átívelő Ferdinánd híd és a Dózsa György út közötti vasúti területet parkosítanák, egy részén pedig lakópark épülne.

A Külső-Terézváros területi átrendezését szolgálja a vasút melletti, rövidesen elinduló Podmaniczky utcai lakópark-beruházás is. A Munkácsy Mihály és a Podmaniczky utca sarkán álló lakótömb elbontásával várhatóan még ebben az évben végeznek és jövőre megkezdődhet a társasházak építése, közölte a polgármester.

Verók István elmondta azt is, a városrész középtávú megújítási elképzelései közé tartozik a Fővárosi Növény-, és Állatkert területi bővítése is a Dózsa György út terézvárosi oldalán.