Adalbert
13 °C
21 °C

Kizuhant egy utas menet közben a 30-as buszból

2008.04.22. 15:24
Vállcsont-repedéssel szállították kórházba szombaton a 30-as busz egyik utasát Budapesten, mivel a zsúfolt járaton az ajtónak dőlt, ami két megálló között megnyílt, és az utas a járműből az utcára zuhant.

Kizuhant egy utas szombat este egy focimeccsről hazatérő nézők miatt túlzsúfolt autóbuszból a Nádor utca és a Türr István utca kereszteződésében.

A nem mindennapi balesetről az Indexet egy olvasó tájékoztatta, a hírt csak kedden erősítette meg a BKV.

Az Újpest és a Keleti pályaudvar között közlekedő 30-as buszjáratot a BKV az egyik alvállalkozójával, a Nógrád Volánnal közösen üzemelteti. A balesetben érintett jármű a Nógrád Volán szóló Volvo busza volt.

A szerencsétlenül járt férfi a jármű második ajtajának dőlt neki, vélhetően nem egyedül. Ettől a terheléstől az ajtó kinyomódott (tehát nem kiszakadt vagy kiesett, hanem kinyílt) és az utas kizuhant az utcára. A kiesett férfi nem kért orvosi ellátást, hanem visszaszállt a járműre, ami tovább közlekedett.

A következő megállóhelyen a járművezető ismét megkérdezte, hogy nincs-e szüksége orvosi ellátásra, és ekkor a férfi már elfogadta a segítséget. A mentők vállcsont-repedéssel szállították kórházba.

A rendőrségi, valamint a műszaki vizsgálat a Nógrád Volánnál megkezdődött.