15 millió a Rio és a ZP körüli helyzet elsimítására

2008.07.17. 22:27
Intézkedési tervet vezetnek be a XI. kerületben, hogy megoldják a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyek körüli randalírozást.

A terv egyúttal megoldást kínál a Zöld Pardonból és a Rioból kiszűrődő zajra és a szórakozóhelyek környezetét elborító szemétre is - közölte Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere az MTI-vel.

A polgármester elmondta, hogy a környék lakói gyakran panaszkodtak a szórakozóhelyek körüli szemétre, a zajra és a randalírozó vendégekre. Ezért az önkormányzat a szezon végéig a közterület biztonságának növelése érdekében rendszeres rendőri járőrözést biztosít amellett, hogy a helyi közterület-felügyelet 11 munkatársa is folyamatosan jelen lesz a területen.

Mivel a tapasztalatok szerint a problémát a közterületen való alkoholfogyasztás és rendbontás okozza, a környéken éjjel is nyitva tartó boltokban szórólapokat osztanak, amelyeken a vásárlók figyelmét felhívják a közterület rendjének betartására.

Az önkormányzat kétmillió forintot különített el a környék lakói által kezdeményezett zajvizsgálatok finanszírozására. Az önkormányzat 15 millió forintot költ az intézkedési tervre, ebből ötmilliót a szórakozóhelyek a köztisztaság biztosítására magukra vállaltak - mondta a polgármester.  • Tippek
  • Babaváró hitel