Bush meghívta Medgyessyt

2003.02.26. 18:07
George W. Bush washingtoni látogatásra hívta meg Medgyessy Péter miniszterelnököt. Ezt telefonon közölte a Szolnokon kihelyezett kormányülést tartó Medgyessy Péterrel. "A magyar embereknek bizonyára sokat jelent, hogy a miniszterelnök és a kormány tagjai személyesen a helyszínen hoznak árvízvédelemmel kapcsolatos döntéseket, és ott tekintették át a felkészülés teendőit" - idézte George W. Bush szavait a kormányszóvivő.
George W. Bush washingtoni látogatásra hívta meg Medgyessy Péter miniszterelnököt, a látogatás előkészítése elkezdődött - közölte Gál J. Zoltán a kormány szerdai kihelyezett ülését követő tájékoztatón, Szolnokon. A kormányszóvivő elmondta, hogy az amerikai elnök telefonon mondott köszönetet a magyar kormányfőnek következetes fellépéséért a tömegpusztító fegyverek ellen tett erőfeszítésekben.

További erőfeszítések szükségesek

"Ez a következetesség hozzájárul ahhoz, hogy a transzatlanti együttműködés keretében az európai országok lehető legszélesebb körében is támogatást nyerjen a törekvés: Szaddám Huszeint és az iraki rezsimet rá kell bírni az ENSZ Biztonsági Tanács határozatának maradéktalan betartására - fogalmazott a kormányszóvivő, idézve George W. Bush szavait.

Közlése szerint az amerikai elnök külön is köszönetet mondott a magyar parlament hétfői, Törökország védelme érdekében hozott döntéséért. Medgyessy Péter a telefonban hangsúlyozta, hogy az ENSZ következő BT-határozatának elő kell segítenie, hogy jó, megnyugtató és békés megoldást lehessen találni a konfliktus kezelésére. A magyar kormányfő egyetértett abban, hogy a helyzet megoldásához további erőfeszítések szükségesek.

"Ennek érdekében hangsúlyt kell helyezni a felelős nemzetközi tényezők együttműködésére, Európa egységes fellépésére, a transzatlanti kapcsolatok erősítésére - közölte Gál J. Zoltán, ismertetve a magyar miniszterelnök által a telefonban elmondottakat. Közlése szerint az amerikai elnök értesült arról: a kormány kihelyezett ülést tartott az ár- és belvízi veszélyhelyzetről.

Bizonyára sokat jelent George W. Bush elismeréssel szólt a magyar kormány körültekintő és jövőbemutató terveiről. "A magyar embereknek bizonyára sokat jelent, hogy a miniszterelnök és a kormány tagjai személyesen a helyszínen hoznak árvízvédelemmel kapcsolatos döntéseket, és ott tekintették át a felkészülés teendőit" - idézte George W. Bush szavait a kormányszóvivő.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla