Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Túl vannak az életveszélyen az ópusztaszeri baleset sérültjei

2000.09.02. 10:54
Jól vannak a pénteki ópusztaszeri baleset sebesültjei, de még nem hagyták el a kórházakat. Egyetlen sebesült sincs már életveszélyben. A szegedi Újklinika ügyeletes orvosának tájékoztatása szerint a cukorbeteg gyermekekre fokozottan kell vigyázni. A Csongrád megyei rendőrök szerint a nagy sebesség okozta a tragédiát.
A pénteki ópusztaszeri balesetben egy gyermek és hat felnőtt a helyszínen meghalt, tizenhatan pedig megsebesültek. Dr. Horváth Attila, a szegedi Újklinika ügyeletes orvosa elmondta: a tragédia sérültjei túl vannak a közvetlen életveszélyen, kettejüket ápolják súlyos sérülések miatt.

A sebesülteket nem engedik egyelőre haza, hiszen fokozott veszélyt jelent számukra az a tény, hogy cukorbetegek. Dr. Horváth Attila az Indexnek elmondta, hogy az inzulin segítségével fenntartott vércukorszint a baleseti stressz hatására csökkenthet, ezért a sérülteket folyamatosan megfigyelés alatt kell tartani.

Az Újklinikán négy súlyosabb sérültet - két felnőttet és két gyermeket - látnak el. A szegedi gyermekklinikára két gyermeket utaltak be, a kettes kórházban tíz sérültet látnak el. A kettes kórház sérültjei hétfőn elhagyhatják a kórházat, ha nem lép közbe váratlan komplikáció.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese szerint az elsődleges megállapítások szerint a busz a vizes úton nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. Az autó feltételezhetően óránként 70-80 kilométeres sebességgel ment, ami túl gyorsnak bizonyult, ezért a jármű megcsúszott és felborult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?