Friderika
13 °C
29 °C

Túl vannak az életveszélyen az ópusztaszeri baleset sérültjei

2000.09.02. 10:54
Jól vannak a pénteki ópusztaszeri baleset sebesültjei, de még nem hagyták el a kórházakat. Egyetlen sebesült sincs már életveszélyben. A szegedi Újklinika ügyeletes orvosának tájékoztatása szerint a cukorbeteg gyermekekre fokozottan kell vigyázni. A Csongrád megyei rendőrök szerint a nagy sebesség okozta a tragédiát.
A pénteki ópusztaszeri balesetben egy gyermek és hat felnőtt a helyszínen meghalt, tizenhatan pedig megsebesültek. Dr. Horváth Attila, a szegedi Újklinika ügyeletes orvosa elmondta: a tragédia sérültjei túl vannak a közvetlen életveszélyen, kettejüket ápolják súlyos sérülések miatt.

A sebesülteket nem engedik egyelőre haza, hiszen fokozott veszélyt jelent számukra az a tény, hogy cukorbetegek. Dr. Horváth Attila az Indexnek elmondta, hogy az inzulin segítségével fenntartott vércukorszint a baleseti stressz hatására csökkenthet, ezért a sérülteket folyamatosan megfigyelés alatt kell tartani.

Az Újklinikán négy súlyosabb sérültet - két felnőttet és két gyermeket - látnak el. A szegedi gyermekklinikára két gyermeket utaltak be, a kettes kórházban tíz sérültet látnak el. A kettes kórház sérültjei hétfőn elhagyhatják a kórházat, ha nem lép közbe váratlan komplikáció.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese szerint az elsődleges megállapítások szerint a busz a vizes úton nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt. Az autó feltételezhetően óránként 70-80 kilométeres sebességgel ment, ami túl gyorsnak bizonyult, ezért a jármű megcsúszott és felborult.