Épül a Pepsi Sziget Café

2000.05.20. 17:38
Hamarosan újabb kerthelység nyílik Budapesten. A Hajógyári szigeten épülő Pepsi Sziget Café az ételek és italok mellett nappal ingyenes sportprogramokkal, este pedig pódiumbeszélgetésekkel, közönségtalálkozókkal és zenés táncprogramokkal várja majd vendégeit.
A bár oldalról
Bár egyre több kerthelység nyílik Budapesten, úgy tűnik, a város mindig kitermeli az új helyek közönségét: a Zöld Pardon megnyitásával a Rácz-kert népsűrűsége nem csökkent, sőt. Most a Szúnyog Büfének (leánykori nevén Ladik Csárda) otthont adó Hajógyári szigeten épül újabb kerthelység. A hosszas gondolkodás után Sziget Cafénak nevezett helyet a Pepsi Szigetet is szervező Sziget Kulturális Szervezőiroda hozta létre.


Centrifuga irányít
A május 8-a óta épülő kávézó a tervek szerint legkorábban június 2-án nyílik. Az építkezést vezető faipari mérnök, Kovács 'Centrifuga' András a helyszínre érkező tudósítónknak elmondta, hogy a 25 méter hosszú bárépület és a 6 méter átmérőjű, kör alakú büfé tetejét fehér vászontető fedi majd. A két épület közötti területen napernyőkkel árnyékolt székek, asztalok, és egy 140 négyzetméteres táncparkett osztozik majd.


Itt lesz a Nagyszínpad
A Sziget furcsán üres így nyár elején, a szitáló esőben a kávézón dolgozó munkásokon kívül csak néhány fanatikus kocogó és kutyafuttató kószál az óriási réteken. Egyelőre minden szép zöld, a növények nem sejtik, hogy 74 nap múlva mintegy félmillió tornacipős és bakancsos láb tiporja majd őket a porba. Bár a fű nyár végére úgyis kiég magától is.


BejáróA bár szemből

TetőszerkezetA fiúk dolgoznak

Leendő büfé Index-olvasóvalKis hableány

Tavalyi plakátKijárat