Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Pusztavacsi téziseket bocsát ki a Centrum

2007.05.17. 14:48
Az ország közepén határozza meg magát a hétvégén a Centrum Párt. A 2006-os választáson 1 százalék alá csúszott politikai tömörülés új elnöksége Pusztavacson tárgyalja meg az új politikai krédót.

Két napos párthétvégén próbál új programot elfogadni a Centrum Párt, tudta meg az Index.

Nem véletlen

Az év elején visszavonult pártelnök, Kupa Mihály utódja, Pászti Ágnes Pusztavacsra hívta össze a Centrum elnökségét. A testület, amelynek üléséhez szimbolikusan választották ki az ország földrajzi közepének tekintett Pusztavacsot, szombaton tárgyalja meg a párt új politikai programját. A Pusztvacsi téziseket az elnökségi vita után vasárnap a Centrum országos választmányának kell jóváhagynia.

A kör közepén állt

Kupa távozása előtt a január 27-i tisztújító kongresszus részvevői előtt vallotta be nyíltan, hogy a választások idején kénytelen volt szembenézni azzal, hogy az MSZP megpróbálja megakadályozni pártja választási szereplését. A 2002-es választások előtt létrejött pártszövetség öt éve értékes szavazatokat rabolt a jobboldaltól. A magát a Fidesz és az MSZP közé pozícionáló szervezetnek tavaly azonban nem sok babér termett. A távozó elnök a 2006-os bukásért részben magát is felelősség tette.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?