Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Pusztavacsi téziseket bocsát ki a Centrum

2007.05.17. 14:48
Az ország közepén határozza meg magát a hétvégén a Centrum Párt. A 2006-os választáson 1 százalék alá csúszott politikai tömörülés új elnöksége Pusztavacson tárgyalja meg az új politikai krédót.

Két napos párthétvégén próbál új programot elfogadni a Centrum Párt, tudta meg az Index.

Nem véletlen

Az év elején visszavonult pártelnök, Kupa Mihály utódja, Pászti Ágnes Pusztavacsra hívta össze a Centrum elnökségét. A testület, amelynek üléséhez szimbolikusan választották ki az ország földrajzi közepének tekintett Pusztavacsot, szombaton tárgyalja meg a párt új politikai programját. A Pusztvacsi téziseket az elnökségi vita után vasárnap a Centrum országos választmányának kell jóváhagynia.

A kör közepén állt

Kupa távozása előtt a január 27-i tisztújító kongresszus részvevői előtt vallotta be nyíltan, hogy a választások idején kénytelen volt szembenézni azzal, hogy az MSZP megpróbálja megakadályozni pártja választási szereplését. A 2002-es választások előtt létrejött pártszövetség öt éve értékes szavazatokat rabolt a jobboldaltól. A magát a Fidesz és az MSZP közé pozícionáló szervezetnek tavaly azonban nem sok babér termett. A távozó elnök a 2006-os bukásért részben magát is felelősség tette.