Szilárda
0 °C
6 °C

Csapody bejelentést tett a rendőrségen

2006.02.16. 12:13
A kerületi választási bizottság után a rendőrséghez fordult Csapody Miklós, mert állítása szerint körzetének fideszes jelöltjének emberei az ő nevében gyűjtenek kopogatócédulákat.

Csapody Miklós MDF-es országgyűlési képviselő bejelentést tett a XI. kerületi rendőrkapitányságon, mert mint mondta, a Fidesz aktivistái visszaéltek a nevével, amikor ajánlószelvényeket gyűjtöttek.

Az ő nevében gyűjtenek

"Körzetemben eddig több alkalommal kellett sajnálatos módon a kerületi választási bizottsághoz fordulnom, és ma reggel a kerületi rendőrkapitányhoz is fordulnom" - mondta a kisebbik ellenzéki párt politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A bejelentést azzal indokolta, hogy a Fidesz aktivistái az ő nevében gyűjtöttek kopogtató cédulát. "Hogyha egy politikai párt, jelesül a Fidesz aktivistái az én nevemben gyűjtenek kopogtató cédulát, amit én azután nem látok, akkor ez az én fogalmaim szerint kimeríti a csalás fogalmát" - mondta.

Pont fordítva

A rendőrségi bejelentésben, melyet a politikus a sajtó rendelkezésére bocsátott, azt írja: a Fidesz megbízottja egy választópolgárral azt közölte, hogy "Csapody Miklós Deák András javára visszalépett, nem jelölteti magát, így nincs MDF-es jelölt", ezért az ajánlószelvényt a "jobboldal jelöltje", Deák András nevére kéri kitölteni.

Az esetről még hétfőn megkérdeztük Deák András munkatársát, Téglásy Kristófot. (A férfiről a helyi Fidesz-irodán azt állították, hogy a kampányfőnöke, egy cikkünkre írt levélben ezt tagadták.) Ő akkor azt mondta, hogy nem tud ilyen esetről.

Az említett levélben egyébként azt írták, hogy "a dolog pont fordítva van: Csapodyék aktivistái gyűjtenek a Fidesz nevében, megtévesztve ezzel az embereket".

Csapody Miklós - Kuncze Gábor mellett - a parlament egyetlen tagja, aki 1990 óta mindig egyéni képviselőjelöltként jutott be a parlamentbe.