József, Bánk
-6 °C
0 °C

Az erős MDF-esek ellen kampányol a Fidesz

2006.02.13. 16:15
Mezőberényben lakossági fórumon szólt arról a Fideszes jelölt, hogy a helyi MDF-esre leadott szavazatok elvesznek. A XI. kerületben - a kisebbik jobboldali párt közleménye szerint - azt híresztelik, hogy Deák András a jobboldali jelölt, pedig itt indul a parlamentbe az egyéni körzetéből 1990-től mindig bejutó MDF-es Csapody Miklós is.

Az erős MDF-es képviselőjelölteket felvonultató körzetekben a jelek szerint a Fidesz elsősorban a vele szövetséget nem kötött demokrata fórum ellen kampányol.

A békési MDF csak szünetel

A múlt héten egy mezőberényi lakossági fórumon a volt MDF-es belügyminiszter, Horváth Balázs bizonygatta, hogy miért vesznek el az MDF-es Valentinyi Károlyra leadott szavazatok. A Valentinyivel szimpatizáló helyiek szerint a szavazatok nem vesznek el, ha egyéniben az MDF-es jelöltre, listán pedig a Fideszre szavaznak.

A fórumon az is elhangzott, hogy az MDF Békés városi szervezete a fideszes jelölt mellé állt. Erdmann Gyula, a Békés megyei MDF elnöke szerint ez nem igaz. A békési szervezet - tiltakozásul Dávid Ibolya politikája ellen - szünetelteti működését, így testületileg senki mellé sem állhat.

A Fidesz nem tud róla

Budapest XI. kerületében az összes eddigi választást Csapody Miklós nyerte, aki most is az MDF színeiben indul. A demokrata fórum sajtóirodájának közleménye szerint a Bartók Béla úton Deák András, a helyi Fidesz-KDNP kopogtatócédula-gyűjtői azzal keresik fel a választópolgárokat: Csapody Miklósnak gyűjtenek, de Deák András nevére kérik az ajánlócédulák kitöltését, mivel ő a "jobboldal jelöltje".

"Nem tudok ilyen esetről" - mondta Téglásy Kristóf, Deák András kampányfőnöke, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy aktivistáik a Bartók Béla úton gyűjtöttek már ajánlószelvényt.