Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Szereti-e a csokit Kovács Pistike?

2006.02.03. 19:22
Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc helyett Kovács Pistiről és a Magyarországon élő emberekről szóljon a kampány, fogalmazta meg óhaját pénteki tájékoztatóján Horn Gábor. A szabad demokraták kampányfőnöke bemutatta azt a kisfilmet, amit majd a televíziókban lesz a későbbiek folyamán látható. A filmben a két nagy párt ígéreteit figurázzák ki.

"Kovács Pisti öt éves. Nem szavaz, nem fizet adót és tb-járulékot, nem jár autóval, és senki sem ígért neki 15. havi csokit" - komferálta fel az SZDSZ legújabb kampányfilmjét Horn Gábor. Az párt kampányfőnöke leszögezte: "Mi, liberálisok azt akarjuk, hogy a kampány az ő jövőjéről, és ne Gyurcsány Ferencről és Orbán Viktorról szóljon, ugyanis nem attól lesz jobb az országban, hogy Gyurcsány Ferenc vagy Orbán Viktor alakít-e kormányt a választások után."

Az SZDSZ korábban egy olyan filmet mutatott be, amelyben az ötéves Kovács Pistike tartotta meg "évértékelőjét". Az derült ki belőle, hogy tavaly jó volt, pistike iskolába megy, és kerékpárt is szeretne. A pénteken bemutatott filmben a pártok ígéreteit teszik nevetségessé. A képen megjelenik Kovács Pistike, és a narrátor közli: megmutatták egy állampolgárnak - azaz az ötéves Kovács Pistikének - a választási klipeket. "Az egyik párt azt ígéri, ha jó leszel kapsz egy csokit, a másik párt azt, hogy ha jó leszel nem veszi el a csokidat. De mi azt sem tudjuk, szereted-e a csokit. A mi dolgunk az, ha szereted, akkor legyen sok csokid, de ha nem, nem muszáj."

Kuncze pártszemüvegekben

Horn tájékoztatóján azt mondta, a politikának az érdemi kérdések felvetésével az a feladata, hogy választ találjon arra, mitől és hogyan lesz jobb Kovács Pisti és a Magyarországon élő emberek élete. "Ezért mi, liberálisok kisebb államot, egykulcsos adórendszert, az egészségügy átalakítását és az oktatási reform folytatását javasoljuk" - tette hozzá a politikus.

A pártnak egyébként ez a negyedik kisfilmje, az elsőben egy hazugságvizsgáló segítségével faggatták Kuncze Gábor pártelnököt többek között a szabad demokraták esélyeiről. Egy másik filmjükben az SZDSZ-elnök a két nagy párt színeit hordozó napszemüvegekben viccelődött azon, hogy nem lát semmit, főleg nem az embereket.