Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Március 5-ével távozik Danks Emese

2007.03.01. 10:26
Újra lesz miniszterelnöki kabinet és átalakítják a kormányzati kommunikációt is, megszüntetve például az ezzel foglalkozó államtitkárságot. A reformok magyarázását számos PR-szakember segíti.

"Miniszterelnöki kabinet segíti a kormány és kormányfő munkáját 2007. március 19-étől" - tartalmazza a Kormányszóvivői Iroda csütörtöki közleménye. Az új miniszterelnöki kabinet új alapokon, új feladatkörrel és több új szakember bevonásával kezdi el a működését. A miniszterelnök kabinetfőnöke Gál J. Zoltán lesz.

Ahogy azt a hét elején megírtuk, Danks Emesét Demcsák Zsuzsa váltja a kormányszóvivői poszton. Danks közös megegyezéssel 2007. március 5-i hatállyal hagyja ott posztját, pályafutását a magánszférában folytatja.

Gyurcsány köszöni szépen

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök köszönetet mondott Danks munkájáért és a kormány nevében elismerését fejezte ki azért, hogy szóvivőként egy intenzív, sok konfliktussal terhelt időszakban magas színvonalon képviselte a kormány reformpolitikáját a nyilvánosság előtt. "A kormányalakítás óta megváltozott politikai klíma azonban politikusabb szerepvállalást kíván" - tartalmazza közlemény, amelyből kiderül, hogy Demcsák április 2-án kezd kormányszóvivőként, csaknem egy hónapig pedig a Kormányszóvivői Iroda tartja majd a sajtóval a kapcsolatot.

A kabinet szakmai, operatív irányításért szakállamtitkári rangban kabinetfőnök-helyettes felel, Pimper Richárd személyében. A leendő új szakállamtitkár az Albacomp vezérigazgató-helyettesi tisztségét hagyja ott az új munkáért. A tájékoztatás szerint a kabinethez tartoznak majd a miniszterelnöki operatív tevékenységet támogató, valamint a kommunikációs, továbbá a stratégiai tervező-elemző munkát végző szervezeti egységek.

Létszámgyarapodás nem lesz

Az új típusú miniszterelnöki kabinet a megszűnő kommunikációs államtitkárság és a jelenlegi miniszterelnöki titkárság bázisán jön létre, a kabinet kialakítása létszámgyarapodással nem jár. A stratégiai kommunikációs főigazgató Baráth Péter lesz, ő a Publicis Hungary Reklámügynökség ügyvezető igazgatója volt idáig (és Baráth Etele volt tárca nélküli miniszter fia még most is). Angolul és franciául beszél.

A kormányzati kommunikáció marketingkommunikációs részlegét Kirsch Zsuzsa irányítja március 19-étől. Szakmai pályafutása a McCann Erickson kommunikációs ügynökséghez kötődik.

Píárosok

A miniszterelnöki kabinetben létrehozandó PR-igazgatói posztot Rózsa Gyöngyi tölti be, szintén március 19-étől. A tanári és újságírói végzettséggel rendelkező szakember a Lowe GGK kommunikációs ügynökség PR-igazgatója volt.

A kormányzati kommunikációs igazgató Gyurkovics Tamás lesz, aki 2003 óta dolgozik a Miniszterelnöki Hivatalban. Jelenleg kommunikációs-igazgatóhelyettesként végzi munkáját.

A miniszterelnöki programok szervezéséért, illetve lebonyolításáért felelős vezető Teiszler Zoltán lesz, ő 2003 októbere óta Gyurcsány Ferenc titkára. A kabinet szakpolitikai igazgatója Tóth András lesz, aki egyelőre az IFUA Horváth and Partners Vezetési Tanácsadó cégnél dolgozik tanácsadóként.