16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Új nővel rukkol ki a kormányzati kommunikáció

2007.02.26. 17:27
Danks Emese helyett hamarosan új kormányszóvivőt vet be a Gyurcsány-kabinet. Információink szerint a hosszas válogatás győztese Demcsák Zsuzsa, a Tv2 korábbi riportere lesz.

Néhány héten belül arcot vált a kormány. A Gál J. Zoltán felügyelete alatt álló kommunikációs teamből - legalábbis a kormányszóvivői posztról - menesztik a tavaly augusztusban kinevezett Danks Emesét, akit a Tesco Globál Áruházak Rt. kommunikációs igazgatói posztjáról hívtak meg kormányszóvivőnek.

Háttérbe vonták


Demcsák Zsuzsa

Danks az utóbbi időszakban egyre kevesebb nyilvános kormányzati eseményen vett részt, jóllehet az állami intézményrendszer reformja miatt a kabinet folyamatos kommunikációs offenzívára kényszerült. Információink szerint a kormányszóvivő tevékenységével kevéssé voltak megelégedve a Miniszterelnöki Hivatalba koncentrálódó kommunikációs teamben, ezért már hosszabb ideje keresték utódját.

Egy új nő

Információink szerint lehetőségként felmerült Gréczy Zsolt újságíró neve is, de Gálék végül Demcsák Zsuzsában találták meg azt a személyt, akik szerintük alkalmas lehet a feladat ellátásra. A 28 éves, kétgyerekes Demcsák az MTV Tonik című műsora után a Tv2 reggeli magazinjában és közéleti hírműsoraiban dolgozott, 2005-ben ment szülési szabadságra. Demcsák a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem végzett, majd 2002-től másoddiplomásként az ELTE jogi karán tanul. A riporternő megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a felkérésről szóló híreket.

Kereskedelmi tévések

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Gál 2004-ben hasonló húzással a kereskedelmi televíziós bulvársajtóból vitte be László Boglár mellé Batiz Andrást a frontemberi posztra. Batizról ugyan jók voltak a visszajelzések, és a miniszterelnök is elégedett volt teljesítményével, de az extévés családi okokra hivatkozva először háttérmegbízatásra váltotta a kormányszóvivői munkát, majd az elmúlt év végén teljesen visszavonult a politikától. Batiz kiválasztása előtt szóba jött többek között Jakupcsek Gabriella neve is, aki akkoriban szintén a Tv2 műsorvezetője volt, de ő végül nem vállalta a felkérést.

"A kormány eddig sem és ezután sem foglalkozik személyi találgatásokkal; most sem teszi. A kormány szóvivője Danks Emese." Így reagált hírünkre a Miniszterelnöki Hivatal.  • Hírek
  • Hírek