Tesco gazdaságos kormányszóvivő

2006.06.16. 12:20
Az Index információi szerint a Tesco Rt. szóvivője jelenleg a legesélyesebb a kormányszóvivői posztra. Danks Emese már jelentős karriert futott be a szóvivői pályán, volt többek között a Malév, az MTV és a TV3 kommunikátora is.

Úgy tudjuk, hosszas keresgélés után megtalálták az átszervezés alatt álló kormányzati kommunikáció új arcát. A családi okok miatt háttérbe húzódó Batiz Andrást Danks Emese [ejtsd: denksz] helyettesítheti majd a kormányszóvivői pulpituson.

Nőt kerestek


Danks Emese

A kormányszóvivői iroda már hetek óta egy megfelelő nőt keresett a feladatra. Korábban a Duna TV híradójának műsorvezetője, Varga Edit is szóba került, ő azonban elutasította az ajánlatot, így esett forrásaink szerint Gál J. Zoltán MeH-államtitkár és a kormányszóvivői irodát továbbra is vezető Batiz András választása Danks Emesére.

Danks Emese 2002 óta tölti be a Tesco Globál Áruházak Rt. kommunikációs igazgatói posztját, ahol a cég honlapja szerint feladatkörébe tartozik többek között "politikai, gazdasági döntéshozókkal való kapcsolattartás" is. Danks a Tescóhoz a Malév Rt.-től érkezett, ott szintén a kommunikációs igazgatói és szóvivői posztot töltötte be, de volt a Magyar Televízió Rt. sajtófőosztályának vezetője, sőt előzőleg a TV3 PR-vezetőjeként is tevékenykedett. "Nincs mit mondanom" - közölte megkeresésünkre Danks.

Az Index május elején elsőként számolt be arról, hogy a kormányalakítással párhuzamosan a kormányszóvivői valamint a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályán is változásokat terveznek. Mára kiderült, hogy az új kormányban gyakorlatilag a MeH-be koncentrálódik a kormányzat kommunikációs munkájának és költségvetésének szinte teljes egésze, a tárcáknál pedig egy-egy miniszteri szóvivő marad csupán.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön