Eszter, Eliza
EUR 382,13 Ft
USD 358,39 Ft
14 °C
24 °C

Megváltozhat Batiz szerepe

2006.05.03. 14:07
Az Index információi szerint változás várható Batiz András kormányszóvivő feladatköre körül. Azt azonban cáfolják, hogy nem ő marad a kormányszóvivő.

A kormányalakítással párhuzamosan a kormányszóvivői valamint a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályán is változások várhatók, értesült az Index. Úgy tudjuk, hogy a kormányfő környezetében az egyik legnagyobb változás Batiz András szerepkörének esetleges megváltozása lehet.

Inkább a család

A kormányszóvivő az Indexnek azt nem cáfolta, hogy fia júniusi születése miatt hosszabb időre szabadságra megy, de a távozásáról szóló információt kacsának nevezte. Azt mondta, hogy nem foglalkozik a távozás gondolatával, "személyi kérdések nincsenek napirenden", de a végső szót Gyurcsány Ferenc mondja ki. Úgy tudjuk, Gyurcsány sem akar a kormányszóvivő személyén változtatni, mert "Batiz bevált".

Az Index több helyről származó információi szerint viszont a tavaly nősült Batiz komolyan gondolkozik azon, hogy a jelenlegi formájában már nem akar kormányszóvivőként dolgozni. Még az sem végleges, hogy a kormányszóvivő teljesen szakít-e Gyurcsányékkal, vagy más feladat akad számára a kormányzati kommunikáció területén.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

Batiz esetleges utódjáról még nincsenek információk. Úgy tudjuk, hogy a változás nemcsak a kormányszóvivőt, hanem a miniszterelnök sajtóügyeit intézők közül másokat is érinthet.

Batiz Andrást Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választását követően László Boglárral együtt nevezték ki kormányszóvivőnek. Az akkor új kormányfő Batizék előtt más televíziós személyiségeket, például Jakupcsek Gabriellát is megkörnyékezte.

Tévétől érkezett

László Boglár tavaly hagyta ott a kormányszóvivői posztot, és a miniszterelnök sajtófőnökévé avanzsált. Batiz 2004 októberében, hét éves RTL-es múlt után váltott a kormányszóvivői posztra.

Gyurcsány Ferenc nemcsak közvetlen környezetében, hanem az egész krományzati struktúrában változtatásokat tervez. Emiatt valószínűleg több miniszterétől is el kell majd búcsúznia, illetve újakat kell majd felkérnie. Az új kormánynévsort azonban teljesen még senki sem ismeri.

A múlt hét végén Balatonőszödön kezdődött kormányalakítási tárgyalásokról a sajtónak Gál J. Zoltán, Medgyessy Péter egykori kormányszóvivője, jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, az SZDSZ részéről Horn Gábor számolt be.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás