Auguszta
-4 °C
2 °C

Dávid: nem várunk a Fidesz alamizsnájára

2001.07.05. 18:09
Amennyiben nem jön létre a Fidesz-MDF együttműködés a 2002-es parlamenti választásokra, akkor a fórumnak és más szövetségeseinek lesz miniszterelnök-jelöltje - jelentette ki Dávid Ibolya az MDF elnöke, igazságügyi miniszter az Index Törzsasztalának mai vendége. Szerinte az MDF nem a Fidesz alamizsnájára vár, éppen azzal vádolják őket, hogy túl sok közös fórumos jelöltet akarnak indítani a 2002-es választásokon. Az MDF elnöke azt is elárulta, hogy nincs szilikon a mellében, és nem szőke, hanem barna hajú nőnek tartja magát, ezért meg sem hallja a szőkenős vicceket, ettől függetlenül mégis megosztotta kedvenc ilyetén viccét.
Turbotuz: - Tisztelt Miniszter Asszony! Milyen autóval járna, ha nem lenne Audiba kényszerítve?

- Az utolsó autóm egy Suzuki volt - és nem turbó.

Hun205: - Az MDF végre egy új értékes kezdeményezés élére állhatna és ismét megerősödve megkerülhetetlen tényezője lenne a magyar parlamentnek. Miért nem teszik? Miért várnak a Fidesz alamizsnájára és miért hallgatnak még frakciójuk kisebb, de igen hangos megélhetési részére? Szerintem Önnek erélyesebbnek kellene lennie pártján belül és keményebben keresztülvinnie akaratát. Utolsó kérdésem: És mi van akkor ha nincs Balsai Horváth, Varga....? Szerintem csak a beteljesülés útja szabadulna fel... Ön szerint?

- Kedves Hun! 205 érvem lenne arra, hogy sem én sem az MDF alamizsnára nem várunk, sőt attól hangos a világ, hogy túl nagy szeletet kértünk a tortából. Ha az MDF-et megillető nagyságú önállóság és frakció a tárgyalás eredménye, úgy az MDF javát szolgálja egy jövőbeli polgári kormánynak. Ha nem ez a tárgyalás eredménye, biztos vagyok benne, hogy összefogva más társadalmi szervezetekkel és pártokkal a saját értékrendünkön belül - továbbra is ott leszünk a parlamentben. A beteljesülés útjának előbb-utóbb fel kell szabadulnia, ahogy ezt Ön is reméli.

Butcher: - Tisztelt Dávid Ibolya! 1./ Nem nehéz egy nő számára boldogulni ebben a kis hazai iszapdobálós miliőben? 2./ Mennyi esélyt lát arra, hogy a közeljövőben nők is komoly szerepet kaphassanak/vállalhassanak a hazai politikai arénában és ehhez kedvük is lehessen? 3./ Politikai karrierje csúcsán érzi magát vagy Ön szerint lehet innen még feljebb kerülni? 4./ Miért "kényszerül" tárgyalni ilyen Lányi féle ****? Hentes.

- Tisztelt Hentes! Úgy látja nehezen boldogulok? Nem jelent ez számomra keményebb kihívást, mint életem eddigi bármelyik szakaszában végzett munkám. Esélyt látok arra, hogy úgy az egyetem padsoraiban, mint az önkormányzatokban elég sok nő foglalkozik már közélettel ahhoz, hogy előbb-utóbb mindenféle kvótarendszer nélkül jóval nagyobb számban vesznek részt a politika nagy műhelyeiben, hogy boszorkánykonyhát ne mondjak. 4. Nem kényszer a palacsinta evés, de minden képviselő, aki az országgyűlésben mandátummal bír, a nép megválasztott képviselője, egyebekben függetlenül attól, hogy valaki ellenzéki képviselő vagy kormányzópárti képviselő vagy pártelnök, párbeszédre szükség van.

Piócásember: - Kedves Miniszter asszony! Kérem tájékoztasson, hogy szilikonosak-e a mellei?

- Indul a bakterház. Megsúgom: nem.

Perhaps: - Tisztelt Szerkesztőség!
Nincs eszköz a kezükben annak érdekében, hogy a meghívottak minden kérdésre válaszoljanak? Milyen ok miatt és milyen jogon hagynak ki kérdéseket, amelyek még csak nem is durvák vagy szemtelenek? Vagy nem érdemlünk választ?

- Közel száz kérdés áll előttünk. Annak örülök, hogy úgy látja: nem a javamra szelektálok. Próbálunk azokra válaszolni, amelyikből több is érkezik és hasonló tartalmúak. Fél egyig leadott kérdésekre készséggel válaszolok az MDF honlapján: www.mdf.hu., mert egyébként számomra nincs tabukérdés, csak időszűke...

Bono Vox: - Figyu, ezek olyan válaszok, amilyeneket Uhrin Benedek is adhatott volna. Kivéve a szilikont.

- Figyu! Az Uhrin Benedek énekel.

Peter 007: Mi a kedvenc pezsgője, és bora?

- Mintegy Törley Chevallier természetesen hű vagyok lovagrendi eskümhöz. Mivel borban az igazság, ezért három bor lovagrendnek is tagja vagyok. Csak borkóstolásra vagyok alkalmas egyebekben semmilyen más alkoholt nem fogyasztok, de a bor az kultúra, gasztronómia. Fehér borban a Somlói Juhfark vörösben a Szekszárdi Kadarka. Bár ez nem a reklám helye, de a Tolna megyei szekszárdi vörös borok páratlanok. Ha rosé-ról van szó a Duzsi rosé egy könnyű ebéd mellé fenséges.

Svendsen: - Ne haragadudjon, de Ön szőke ?!

- Dr. Svendsen! Ha szőkének látszom az csak optikai csalódás. Valójában inkább barna, ezért én meg sem hallom a szőke nős vicceket, persze kivéve egyet: Miért rövidek a szőke nős viccek? Azért, hogy a férfiak is meg tudják jegyezni.

Öregúr: - Szeretném, ha válaszolna három kérdésemre. 1./ Hogyan tehetett olyan kijelentést, miszerint: a mi (MDF) miniszterelnök jelöltünk Orbán Viktor. Ennyire nincs saját arca az MDF-nek? Tudom, ezt mondták a kisgazdák, a kereszténydemokraták, és mindenki, aki be akarta nyalni magát a FIDESZ-hez. Legalább Önökben legyen tartás és merjék azt mondani a "Nagy Testvérnek", hogy bizony köztünk is van jó néhány olyan személy, akik egy koalíciós győzelem esetén Orbán Viktornál, akár még jobb miniszterelnökök is lehetnének. 2./ Ön is egyetért azzal, hogy nem terheli felelősség Orbán Viktort a Szabadi-üggyel és a kisgazdák által elherdált milliárdokkal kapcsolatban? 3./ A mai napig sem érez lelkiismeret furdalást, amiért annakidején megtagadta Göncz Árpád kegyelmi határozatának ellenjegyzését? Ez már nem kérdés, csak tanács. Induljanak önállóan a választásokon. Biztos vagyok benne, hogy önállóan is be fognak jutni a Parlamentbe. Merje vállalni, hogy az MDF miniszterelnök jelöltje Dávid Ibolya.

- 1. Amennyiben a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz közös jelölteket és közös listát állít, akkor minden lista neve Fidesz-MDF és minden képviselő neve mögött Fidesz-MDF megjelölés lesz (abc-sorrendben). Ez a konstrukció egy miniszterelnököt tud jelölni. Ez a konstrukció nem teszi vitássá, hogy az ki legyen. Amennyiben nem jön létre megállapodás, úgy az MDF-nek és szövetségeseinek lesz miniszterelnök-jelöltje. Azzal igazán nem vádolhat, hogy mindenáron be akarnék jutni a Fidesz kegyeibe.

2. És mi lesz, ha Szabadi Bélát felmentik? Ha meg elítélik, akkor világosabban látunk az Ön által feltett kérdésben.

3. Nem. Nyugodtan alszom és kegyelmi-ügyben három év óta töretlen a gyakorlatom. Törvény előtt mindenki egyenlő. A jog pedig megadta a nem ellenjegyzésnek a lehetőségét az igazságügy miniszternek, ez nem díszlet, meg udvariasság, hanem felelősség kérdése. Az igazságügy miniszter ezért a döntésért és minden egyes kegyelmi döntésért politikai felelősséggel tartozik. A döntéseim pedig kiszámíthatóak, nem ad-hoc jellegűek. Köszönöm és jólesik a bíztatása, én is úgy látom az önálló indulásunk is biztos parlamentben maradás. A miniszterelnökség pedig nemcsak vállalás kérdése, hanem a parlamentbe juttatott képviselők száma határozza meg. Nem kellene több csak körülbelül 196 MDF-es parlamenti képviselő. Így aztán vége a babioloniai fogságnak. De én akkor is keresnék egy koalíciós partnert, mert nincsen a bölcsek köve senkinek sem a zsebében... Szenior! Nemcsak a húsz éveseké a világ, erőszakossága elérte méltó büntetését: választ kapott.

Tisztelt fórum látogatók! Legyenek a Fórumom támogatói és a maradék kérdéseikkel a www.mdf.hu honlapon rövid időn belül válaszolok. Jó időt, szép nyaralást! :-) Köszi, viszontlátásra: Dávid Ibolya.