Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

50 defibrillátort kapnak a sportszövetségek

2008.07.19. 14:35
A kormány az olimpiára készülő sportolók ünnepélyes búcsúztató csapatgyűlése előtt határozott arról, hogy defibrillátorral látja el a sportszövetségeket, és megtaníttatja a készülék használatára a sportolókat és az edzőket.

A kormány ötven életmentő készüléket, defibrillátort biztosít a sportszövetségek számára - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton az MTI-vel.

    Elmondta: erről az aznapi tatai ünnepélyes búcsúztató csapatgyűlés előtt egyeztetett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Gyenesei István önkormányzati miniszterrel és a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőivel.

    A kormányszóvivő hozzátette: a sportszövetségek vállalják, hogy kitaníttatják a sportolókat az életmentő készülékek használatára. A cél az, hogy a kiemelt fizikai terhelés alatt álló sportolók felkészülésénél mindig legyen olyan ember, aki tudja kezelni ezeket a készülékeket.

    A pekingi olimpiára készülő Kolonics György, kétszeres olimpiai bajnok kenus kedden edzés közben lett rosszul. A 36 éves sportoló elveszítette eszméletét és az életét nem sikerült megmenteni. Halálát az első diagnózis szerint hirtelen szívleállás okozta.