Ágnes
-1 °C
2 °C

Hírcsatornát indítana az MTV

2004.04.14. 08:20
Még az idén elindítaná első tematikus csatornáját az MTV. A köztévé saját hírcsatorna mellett kulturális, nosztalgia és sportcsatornát is indítana. Az új csatornák szükségességét az "elváráshalmazzal" indokolta Rudi Zoltán elnök.
Demokrácia néven tematikus hírcsatornát indítana az MTV - értesült a Népszabadság. Rudi Zoltán, a köztévé elnökének tervei szerint a hírcsatornát még az idén, de legkésőbb jövőre elindítanák.

Elváráshalmaz, csatornadömping

Rudi szerint a tematikus csatorna indítását a köztévére nehezedő "elváráshalmaz" indokolja - írja a Népszabadság. A Demokrácia politikamentessé tehetné az M2-t. A csatornát a jelenlegi hírstáb készítené.

Rudi további három tematikus csatorna beindítását tervezi. Európa néven kulturális csatornát indítana, az archív anyagokra épülve megteremtené az MTV Nosztalgia csatornát és elindulna az MTV Sport is.

Rudi szerint a Demokrácia költségvetését a jelenleg rendelkezésre álló eszközökből is ki lehetne gazdálkodni, azt a HírTv-jénél nagyobb MTV-s hírstáb "ha megfeszítve is, de meg tudná tölteni tartalommal" - írja a Népszabadság.