Millenniumi Aréna a Sportcsarnok helyett?

2000.04.08. 20:13
Az Ifjúsági és Sportminisztérium a sajtóban megjelent információkkal ellentétben nem 200, hanem 15 millió forintot költ a "Szurkolj, ne háborúzz!" kampányra. Deutsch Tamás szerint elképzelhető, hogy az új Budapest Sportcsarnok neve Milleniumi Aréna lesz.
Az Ifjúsági és Sportminisztérium a sajtóban megjelent információkkal ellentétben nem 200, hanem 15 millió forintot költ a "Szurkolj, ne háborúzz!" kampányra - hangsúlyozta Deutsch Tamás, a tárca minisztere pénteki szokásos tájékoztatóján.

- Csak félreértésről lehet szó. Az ISM 15 millió forinttal támogatja a 200-250 milliós kampányt. Szerencsére partnereink nem csak egyetértenek a kampány céljaival, hanem ingyen, illetve kedvezményes áron biztosítják a reklámfelületeket - mondta Deutsch Tamás.

A miniszter kitért a decemberben leégett Budapest Sportcsarnok ügyére is. A romeltakarítás zajlik, nyár végén már a tényleges építési munkálatok is megindulhatnak. Az új létesítmény átadása a jövő év végére várható.

A csarnok esetleges névváltoztatására, a névadásra Deutsch szerint az átadás közeledtével kell visszatérni.

- Felmerült, hogy a BS-nek más nevet kellene adni. Szóba került a Millenniumi Aréna vagy Sportcsarnok elnevezés, illetve az, hogy az új létesítmény valamely híres magyar sportolóról kapja a nevét. A pályázat kiírása nem indokolt - tette hozzá Deutsch Tamás.

A BS felújításának megsegítésére szervezett vasárnapi budapesti futóversenyen egyébként a miniszter is indul a 3.6 kilométeres távon.

Forrás: MTI