Ágnes
-1 °C
2 °C

MTV: alelnök kerestetik

2003.07.03. 11:48
Az Index információi szerint a Magyar Demokrata Fórum Mendreczky Károly volt tévéelnök egykori kabinetfőnökét támogatja az MTV alelnöki székében. Az SZDSZ favoritja Baló György, de szóba került már lehetséges alelnökként Szabó-Stein Imre, illetve Rangos Katalin neve is.
Az MTV egy hónapja lezajlott elnökválasztása után a köztévé új vezetője, Ragáts Imre nem nyilatkozott arról, hogy kiket választana maga mellé a két alelnöki posztra. Az Index azonban úgy tudja, hogy Ragáts kinevezése óta folyamatosan zajlanak háttérmegbeszélések arról, hogy ki töltse be e tisztségeket. Kiszivárgott információk szerint a kuratóriumi elnökségben egyetlen ellenzéki pártként részt vevő MDF a kormánypártok korábbi jelöltjének, Kósa Somogyi Györgynek a támogatásáért az egyik alelnöki tisztséget, valamint az mtv2 eddig nem létező intendánsi posztját kérte volna cserébe.

AZ MDF ragaszkodna egy alelnöki poszthoz

Az Index úgy tudja, hogy az intendánsi tisztségről letett a kisebbik ellenzéki párt, ám az egyik alelnöki poszthoz továbbra is ragaszkodnak.Információink szerint az MDF Dobos Menyhértet, Mendreczky Károly valamikori kabinetfőnökét látná szívesen az alelnöki poszton. Dobos neve a 2002-es választási kampány hajrájában vált ismerté, amikor a tévés vezető szolgálat telefonjáról a jobboldalt támogató sms-eket küldtek szét.

Az üzenetek szövege a következő volt: " T. RTL, Tv2! Hazudtok reggel, délben, és este. Minden napszakban." Az üzenet arra szólított fel, hogy mindenki küldjön tiltakozó üzeneteket a kereskedelmi televíziók hírigazgatóinak, megadva az illetők mobilszámát. Az üzenet a Kossuth téri Fidesz-nagygyűlésen megjelentek létszámáról kibontakozott vitához kapcsolódott, és azt megelőzően küldték el az MTV tulajdonában lévő mobilról, hogy a Fidesz támogatói demonstrációt szerveztek az RTL Klub székháza elé. A tüntetést azért szervezték, mert a kereskedelmi csatorna kisebb létszámúra becsülte a Kossuth téren egybegyülteket, mint a Fidesz, amely kétmilliósra tette a Parlament előtt megjelentek öszlétszámát.

Baló az SZDSZ favorítja

Úgy tudjuk, hogy alelnöki tisztségre igényt tartana az SZDSZ is. Ők Baló Györgyöt látnák szívesen a poszton. A hírek szerint Rangos Katalin, az MTV programigazgatójának alelnöki kinevezéséért is többen lobbiznak. De felvetődött az egyik alelnöki posztra Szabó-Stein Imre neve is. Az RTL Klub korábbi kommunikációs igazgatója jelenleg elnöki tanácsadóként dolgozik a köztévében, de az ő kinevezésére névtelenséget kérő forrásaink nem látnak túl nagy esélyt, mert "önjelöltnek" tartják, akinek nincsen tényleges támogatottsága.

Szenes Andrea a tévénél marad

Az MTV-nek egyébként formailag még néhány napig van alelnöke, Szenes Andrea személyében. A korábban a műsorokért felelős vezetőt még Szabó László Zsolt állította föl székéből rendkívüli felmondással, a munkaügyi bíróság azonban törvénytelennek ítélve az eljárást visszahelyezte posztjára, amit határozott idejű szerződése lejártáig, vagyis július 8-áig tölthet be. Az Index úgy tudja, hogy Szenes ekkor sem távozik a köztévétől, hanem a nemzetközi főosztályon dolgozhat tovább.