Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Veér András örökli Doszpot mandátumát?

2003.01.08. 21:57
Doszpot Péter elfogadta a VPOP állásajánlatát és várhatóan lemond képviselői mandátumáról. Utóda Veér András pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója lehet - értesült az MTV Híradója.
Az MTV információi szerint Doszpot Péter, az MSZP országgyűlési képviselője elfogadta a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) ajánlatát, és várhatóan lemond képviselői mandátumáról. A szerda esti híradójában elhangzott: a volt rendőrnyomozó mandátumára Veér András pszichiáter, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet volt főigazgatója a legesélyesebb.

Medgyessy elfogadta Doszpot lemondását

A képviselő konzultált Medgyessy Péter kormányfővel, aki a híradónak úgy nyilatkozott: "igaz a hír, elmondta, hogy minden bizonnyal le fog mondani a mandátumáról. Én pedig azt gondolom, hogy ezt tudomásul kell venni". A mandátum sorsáról az MTV Híradó értesülése szerint január végén dönt az MSZP választmánya.

Doszpot Péter a 2002-es országgyűlési választáson az MSZP országos listájáról jutott a parlamentbe. Korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának csoportvezetője, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője volt, alezredesi rendfokozattal szerelt le a rendőrségtől.

Doszpot lemondási tervéről először a szerdai Magyar Nemzet adott hírt, információik szerint a volt nyomozó február 1-jei hatállyal mond le mandátumáról a VPOP különleges ügyek főosztályának vezető pozíciójáért.