Doszpot kinevezését elutasította a PM

2003.02.11. 18:28
Doszpot nem kommentálja, hogy a Pénzügyminisztérium nemet mondott vámügyi főosztályvezetői kinevezésére. A szocialista exrendőr így valószínűleg továbbra is képviselő marad. A minisztérium közleményében nagyra értékelte ugyan szakmai tapasztalatait, de nem tekinthetett el a szükséges végzettségtől.
A pénzügyminiszter nagyra értékeli Doszpot Péter rátermettségét és szakmai tapasztalatait, de a vonatkozó rendeletek értelmében nem áll módjában kinevezni őt a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának főosztályvezetői posztjára áll a minisztérium közleményben.

Nem hatalmazta föl

A közlemény szerint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény értelmében a miniszter kivételes esetekben adhat ugyan felmentést a kinevezés korhatárra vonatkozó feltételeinek alkalmazása alól, de a rendelet nem hatalmazza föl arra, hogy eltekintsen a végzettségre vonatkozó előírásoktól. A pénzügyminiszter mindezt személyesen beszélte meg Doszpot Péterrel és levélben tájékoztatta a kialakult helyzetről Arnold Mihályt, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokát - áll a tárca közleményében.

Képviselő marad?

Doszpot Péter az Index kérdésére csak annyit mondott: "Nem nyilatkozom". Miután január elején kiszivárgott: a sztárrendőr képviselőségéről lemondva a VPOP-hoz igazol, több hír jelent meg arról, hogy iskolai végzettsége nem megfelelő a poszt ellátásához. Ezért sokan már előre tudni vélték, hogy a pénzügyminiszter egy hónapja halogatott döntése, csak elutasító lehet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás