Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Nem inog Draskovics széke

2005.04.09. 10:36
A Magyar nemzet szerint a miniszterelnök Draskovics Tibor pénzügyminiszter menesztésére készül, a lap tudni véli az utód nevét is. A kormányszóvivő szerint egy szó sem igaz a lap állításaiból.

A tarthatatlan pénzügyi folyamatok miatt a kormány Draskovics Tibor pénzügyminiszter utódját keresi, akinek távoznia kell a tárca éléről, állítja szombati számában a Magyar Nemzet. A lap már a lehetséges utódot is tudni véli, híreik szerint szerint a posztra Farkas Ádámot, a CIB Bank volt vezérigazgatóját kérte fel Gyurcsány Ferenc, de a jelölt gondolkodási időt kért.

A Magyar Nemzet szerint Draskovics és a kormány közt legutóbb a napokban támadt nézeteltérés, mert a miniszterelnök és a Kóka János gazdasági miniszter kritizálta az adóreform-bizottság által megfogalmazott javaslatokat. Az MSZP kivételével egyik parlamenti párt sem támogatta a tervezetet. Az érdekvédelmi szervezetek, szakmai szövetségek is szintén aggályaikat fogalmazták a javaslatokkal kapcsolatban.

A napokban ismertetett javaslatokat kritizálók szerint Draskovics tervei alapján adómérséklésre nem kerülhet sor, csupán átcsoportosításra. A napilap információi szerint a miniszterelnök a tervezettet meghaladó államháztartási hiánnyal, valamint a vártnál magasabb költségvetési kiadásokkal indokolja majd a pénzügyminiszter menesztését.

"A ma megjelent cikk kiválóan illeszkedik az újságban nagyjából kéthavonta megjelenő, nem volt hírünk, hát kitaláltunk egyet című rovatba" - reagált a Magyar Nemzet cikkére Batiz András kormányszóvivő. "Kár, hogy nincsenek benne rajzok, mert akkor futhatna képtelen képregény címmel is" - tette hozzá, megjegyezve, hogy a lap állításaiból egyetlen szó sem igaz.