Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Demcsák férjét is kikérdezték a Koszi-klánról

2007.08.16. 12:33
Lezárta a nyomozást a Koszi-klán ügyében a Pest megyei rendõr-kapitányság. A bérgyilkossággal, bankrablással, illegális olajkereskedelemmel gyanúsított csoportot az ország egyik legveszélyesebb bűnszervezetének minősítette Ignácz István, megyei fõkapitány. A klán feje, Sz. István több közös céget üzemeltetett a korában kormányszóvivőnek kiszemelt Demcsák Zsuzsa férjével.
Demcsák Zsuzsa

Kiss Józsefet, Demcsák Zsuzsa férjét is kihallgatták tanúként a Pest megyei nyomozók, mielőtt lezárták a Koszi-klán tagjai elleni nyomozást, tudta meg az Index.

Hadsereggel mentek

A Népszabadság híradása szerint a 2005 márciusában elkövetett diósdi kettős gyilkosság után felgöngyölített csoport számlájára többek között olajlopást, illegális olajkereskedelmet, zsarolást, pénzszállítók és bankok kirablását, valamint gyilkosságokat írnak. A szigetszentmiklósi Sz. István és testvére, Sz. Miklós által összefogott geng térnyerését azzal biztosította, hogy egyes akciókhoz akár 50 felfegyverzett katonát is bevetett.

Hétszáz évnyi kiszabható

A 28 hónapos nyomozással az ország egyik legveszélyesebb és legnagyobb bűnszervezetét sikerült felszámolnia - idézte a vizsgálat eredményeit összefoglaló Ignácz István, megyei főkapitány minősítését Népszabadság. Az ügy aktáit a Pest megyei rendőr-kapitányság szerdán átadta az ügyészségnek. A klán rovására írt összes bűnügy alapján a bíróság akár hétszáz éves összbüntetést is kiszabhat.

Csak három cég

A bandát irányító Sz. István neve fél éve a politikai híradásokban is bekerült. Akkor derült ki, hogy a kormányszóvivői posztra felkért tévés, Demcsák Zsuzsa férje több cégben is együtt üzletelt a Koszi-klán fõnökével. Kiss József a vendéglátó-ipari és szerencsejátékos cégek egy részéből ugyan már korábban kiszállt, de az egyik Kft.-ben jóval Sz. elõzetesbe helyezése után is közösen szerepeltek. Sőt, az egyik szerencsejátékos cégben 2005. január és 2007. február között maga Demcsák is társtulajdonos volt.

Ajándék üzletrész

A kormányszóvivői kinevezés miatt kínossá vált cégkapcsolatokat a házaspár igyekezett gyorsan felszámolni, Kiss például az egyik vállalkozásban ajándékozással Sz. István egyik rokonánára ruházta át 600 ezer forintos üzletrészét. A Koszi-klános kapcsolat a nemzetbiztonsági átvilágítás során is feltűnt, a Magyar Nemzet pedig maffia-kapcsolatokkal vádolta meg a szóvivőjelöltet és férjét, amit a házaspár felháborodottan cáfolt.