16:00, December 04.
Franciaország 0
Lengyelország 0
al-Tumama Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 04.
Anglia 0
Szenegál 0

Demcsák cáfol, és perli a Nemzetet

2007.03.21. 18:58
Beperli a Magyar Nemzetet Demcsák Zsuzsa leendő kormányszóvivő, mert a lap azt írta, hogy férje tulajdonostársa a maffiabűncselekményekkel gyanúsított Sz. Istvánnak. Az egy éve előzetesben ülő Sz.-szel Demcsák közleménye szerint férjének idén januárban megszűnt minden üzleti kapcsolata. Az Index által beszerzett cégbírósági adatok azonban ezt nem támasztják alá.

"Demcsák Zsuzsa leendő kormányszóvivő férje nemcsak ismerte Sz. Istvánt, akit bűnszervezet működtetésével gyanúsítanak, hanem be is társult annak legtöbb vállalkozásába" - írta szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint a Koszi-klán irányítójaként számon tartott Sz. István öt vállalkozása közül négyben Demcsák férje üzlettársa volt az egy éve előzetes letartoztatásban lévő férfinak.

Cégtársak voltak

A lap cikke szerint Demcsák férje, Kiss József 2005. decemberéig cégtársa volt Sz. Istvánnak a Noat Vendéglátó Kft-ben (a társaság vendéglátással foglalkoik), amelynek Kiss volt az ügyvezetője is. A Fekete Domino kft-ben ugyancsak Kiss töltötte be az ügyvezetői tisztséget és szintén vendéglátással foglalkozik a társaság, a lap beszámolójából az derül ki, ez a céges kapcsolat ma is fennáll, ezt azonban Demcsák Zsuzsa szerdai közleményében cáfolta.

Mint írja a társaságból 2007. január 22-én - vagyis Sz. István előzetes letartóztatásának elrendelése után majdnem egy évvel - kiszállt a férje. A napilap megemlíti cikkében a 24. Ütem Kft-t is, amelyben viszont Sz. az ügyvezető és Kiss csak tulajdonos volt.

Januárban Kiss József minden cégből kiszállt

Demcsák közölte, hogy férje ebből a cégből is kiszállt idén januárban. "A cégek gazdasági tevékenysége semmilyen összefüggésben nem merült fel a cikkben említett büntető eljárásban Sz. István terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban"- írja.

A lap szerint a Solvenus Kft - amely szerencsejátékkal foglalkozik -, tulajdonosai között megtalálható Kiss József mellett maga Demcsák is. "A Solvenus Kft.-ben Demcsák Zsuzsa 2005. január 21-től 2007. február 1-ig volt tulajdonos - férjével közösen -, de a társaság irányításában ez alatt az idő alatt sem vett részt" - tartalmazza a közlemény, amely megemlíti: a társaságnak ekkor rajta és férjén kívül más tulajdonosa nem volt. "A kft. 2007-re szóló működési engedélyét 2007. január 11-én megkapta, tevékenységét a jogszabályok keretei között fejti ki".

Jogi lépések jönnek

"Kár, hogy Magyar Nemzet cikkírója a cégbíróságra már benyújtott, de még be nem jegyzett változásokról elmulasztott tájékoztatást adni, annak ellenére, hogy az általa hivatkozott cégnyilvántartás - igaz, csak zárójelben - feltünteti, hogy a bejegyzett adatok módosítása folyamatban van. A korábbi üzlettársi kapcsolat tényén kívül más viszony közte és a büntető eljárásban említett személyek között nem volt, ezért az újságnak a maffia-kapcsolatra utaló megjegyzései megalapozatlanok. Demcsák Zsuzsa és férje, Kiss József a Magyar Nemzettel szemben megteszi a megfelelő jogi lépéseket" - zárul a közlemény.

Elajándékozta az üzletrészt

A szerdai cégbírósági adatok szerint a már említett 24 Ütem Kft.-ben Kiss valóban az utóbbi hetekben ruházta át 600 ezer forintos üzletrészét Sz. István egyik rokonánára. Az ajándékozással bevett új tag mellett a cég eredeti tagja még egy nő is, aki ugyanazon a címen van bejelentve, mint Sz. István. A cégbírósági dokumentációban azonban szerdán annak nem volt nyoma, hogy a 24 Ütemmel egyszerre, azonos címen alapított Fekete Dominó Kft-ben változtattak volna a tulajdonviszonyokon. A jelenleg fellelhető papírok szerint még mindig Kiss az ügyvezető, Sz. István pedig egy további üzlettárssal együtt tag az 1-1-1 milliós törzstőke részesedéssel négy éve alapított cégben.  • Hírek
  • Hírek