Emőke
-4 °C
9 °C

Tízezerért Orbánnal ebédelhet mikuláskor

2005.11.25. 16:21
A Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara meghívására Orbán Viktorral együtt ebédelhet mikuláskor, akinek ez megér 11 ezer forintot. A meghívás nem csak a Fidesz elnökének, hanem az összes pártvezetőnek szól.

Egy találkozósorozat nyitányát jelenti a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara meghívása, amelyen Orbán Viktor, a Fidesz elnöke lesz az első vendég, tájékoztatta az Indexet a kamara egyik munkatársa. A meghívó szerint a kamarai tagok 9500 forint befizetése után, nem tagok 11 500 forint megfizetése után ebédelhetnek együtt a volt kormányfővel, írja a Világgazdaság.

Meghívták a többi pártelnököt is

A meghívó december 6-ra szól. Úgy tudjuk, hogy van még hely, de már csak kevés. A businesslunchot nem pártpolitikai alapon szervezték, mondta el a kamara munkatársa. Meghívót kapott Orbánon kívül a többi párt elnöke is, de ők még nem reagáltak.

Jelentős készpénz befizetésével nem először ehet politikai elintünkkel, aki megteheti. Tavaly Medgyessy Péter akkori miniszterelnök és Luciano Pavarotti közös estélyére invitált egy cég, bár aztán kiderült, hogy kamufelhívás volt. Az idén februárban Gyurcsány Ferenc kormányfővel közös villásreggelin vehetett részt a Kempinski szállóban, akinek ez megért 35 ezer forintot.