Árpád
-2 °C
4 °C

Közeledő álláspontok kábelügyben

2000.06.06. 20:50
Nem született megegyezés a főváros és az Elmű Rt. vezetői közötti keddi megbeszélésén sem a kábelügy rendezéséről. Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy a tárgyaláson ismertette a fővárosi alapelveket, amelyekre a megállapodást építeni kívánják.
A Budapest alatt húzódó csőrendszer hasznosítása kapcsán első ízben történt egyeztetés a főpolgármester vezetésével. A kábelbotrány során arra derült fény, hogy az Elmü a jelzőlámpákat szabályozó vezetékek mellett szabadon maradó helyekre a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.-vel egy egy évtizedekkel ezelőtt kötött megállapodás alapján elkezdte behúzni saját kábeleit.

Demszky az Elmű hétfői írásos tervezetét elfogadhatatlannak nevezte
Demszky Gábor a megbeszélést követően kifejtette, hogy az a korábban létrejött megállapodás-tervezet, amelyet a két fél szignált, összhangban van ezekkel az alapelvekkel. Demszky az Elmű hétfői írásos tervezetét elfogadhatatlannak nevezte, mivel az egy jogszerűtlen előny megtartását célozza.

Az Elmű képviselői belső egyeztetésekre haladékot kértek, s így csütörtökön folytatódik a tárgyalás a kábel-alépítményekről - mondta a főpolgármester. Boross Norbert, az Elmű Rt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy várják a Főpolgármesteri Hivatal illetékeseitől a szerződésmódosítás egységesített szövegtervezetét és bíznak a megegyezésben. Úgy vélik, hogy a főpolgármester által összefoglalt rendezési alapelvek jó része számukra is elfogadhatók.

Az ügyben ugyancsak érintett Fővárosi Közterület-fenntartó rt.-nél nem lesz új vizsgálat a kábelalépítmények hasznosításáról, s nem változtatnak az rt. igazgatóságának ez ügyben hozott korábbi határozatain sem - közölte Bubla Gyula, a társaság felügyelő-bizottságának elnöke. A szocialista politikus nem új vizsgálatokra, perekre van szükség kábelügyben, hanem mielőbbi rendezésére.

A kábelüggyel összefüggő hír az is, hogy a Fővárosi Közgyűlés tulajdonosi bizottsága kedd délutáni ülésén Somlyódy Csaba (MSZP) előterjesztésében elfogadta azokat az alapelveket, amelyek alapján kidolgozhatják a kábelalépítmények hasznosítási koncepcióját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?