Jolán
2 °C
4 °C

Fodor szerint nem biztos a szakítás

2008.04.02. 15:09
Nem temetné még a kormánykoalíciót Fodor Gábor. A Heti Válasznak adott interjújában ötven százalék esélyt adott a koalíció fennmaradásának. Az SZDSZ-es miniszterek is azért dolgoznak április 30-ig, hogy még legyen idő átgondolni a szakítást. De azért nyilatkozatában már a Fidesz felé is kacsintgatott, hogy "ha úgy hozza a sors", együttműködhessenek.

Az SZDSZ vagy kilép a koalícióból, vagy nem, derült ki Fodor Gábor a Heti Válasznak adott interjújából. A csütörtökön megjelenő interjúban legalábbis Fodor ötven százalék esélyt adott pártja kilépésére. "Az SZDSZ 1996 és 1998 között nem tudott kilépni a Horn-kormányból, holott erre szükség lett volna. Most a párt érdekében minden lehetőséget végig kell gondolnunk. Továbbra is ötven százalék esélyt látok a maradásra és ötvenet a koalíció elhagyására" - mondta.

Fodor Gábor szerint végig kell nézni, milyen változásokat képes életbe léptetni ez a koalíció. "Ha vannak még ilyenek, van értelme a közös kormányzásnak" - mondta. Azt, hogy az SZDSZ miért vár április 30-ig miniszterei visszahívásával, azzal indokolta, hogy így lesz idő átgondolni a helyzetet.

Fodor szerint Gyurcsány legnagyobb problémája a hitelvesztés. ""Ez azonban nemcsak a kormányfő gondja, hanem az MSZP-é és a miénk is. Előfordulhat olyan helyzet, amikor a hitelvesztés megállítására személyi kérdéseket is fel kell vetnünk" - mondta.

Az SZDSZ-ben általánosnál békülékenyebb nyilatkozata ellenére Fodor már az ellenzék felé is kacsintgat. Mint mondta, az "új SZDSZ" nem halogathatja a kapcsolatok normalizálását a Fidesszel, hogy együttműködhessenek, "ha úgy hozza a sors".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?