Eszter, Eliza
EUR 382,15 Ft
USD 358,44 Ft
14 °C
24 °C

Fejti György cége szállíthat a Magyar Postának

2003.08.12. 16:48
Az ALSYS-2000 Vagyonvédelmi, Tervező és Szolgáltató Kft. hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás keretében 177 millió forint értékben szállíthat 1800 táskát a Magyar Postának. Az InfoRádió értesülése szerint a cég tulajdonosai között vannak az ÁPV Rt. volt vezetői.
A Magyar Posta a veszprémi postásgyilkosság után döntött úgy, hogy felgyorsítja az új, biztonságos postástáskák beszerzésére kiírt tenderét. Most több mint 177 millió forintot költenek 1800 db táska beszerzésére, melyet a közbiztonság szempontjából legveszélyesebb körzetekben dolgozó postások kapnak meg. A posta közbeszerzési pályázatot nem írt ki, hanem úgynevezett hirdetmény nélküli, tárgyalásos eljárás keretében döntött - értesült az InfoRádió.

Az ALSYS-2000 Vagyonvédelmi, Tervező és Szolgáltató Kft. ügyvezetője Fejti György, az MSZMP KB egykori titkára, aki az Info Rádiónak elmondta: a Magyar Postával az Orbán-kormány idején szerződtek. 1999-től szállítanak például pirotechnikai eszközöket, amelyek támadások idején befestik a pénzt.

Az ALSYS-2000 egyik tulajdonosa a G and A Üzletszervező, Tanácsadó és Kereskedelmi kft; ennek felügyelőbizottsági tagjai között van Szokai Imre, az ÁPV Rt. volt vezérigazgatója, akit a Legfelsőbb Bíróság egy év hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt hanyag kezelés miatt. Ugyanebben a cégben ügyvezető Kovács Jenő, aki 1990 és 1994 között szocialista képviselőként a nemzetbiztonsági bizottság tagja volt. Az ALSYS egy másik tagja, a BMZ, amelynek igazgatósági tanácsadó tagja Bessenyei Zoltán, aki a Tocsik-ügy idején, az ÁPV RT. igazgatótanácsának tagjaként, megalapozatlanul döntött a tanácsadó szükségességéről. Az ALSYS 37 százalékos tulajdonosa a Vinton Kft., amelynek egyik cégjegyzésre jogosult tagja Bayer József, az Axel Springer Magyarország ügyvezetője.

Fejti az InfoRádiónak arra nem kívánt válaszolni, hogy politikai kapcsolatainak szerepe volt-e az üzlet elnyerésében. A Magyar Posta pénteken tart sajtótájékoztatót az ügyben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás