Piroska
-2 °C
5 °C

Belehalt sérüléseibe a fejbelőtt postás

2003.06.26. 10:52
Belehalt sérüléseibe csütörtökön az a veszprémi postás, akire kedden egy ismeretlen három lövést adott le Veszprémben - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Magyar Posta Rt. szóvivője.
"A postást saját halottunknak tekintjük, temetéséről intézkedünk, családját támogatásban részesítjük" - mondta el Tomecskó Tamás szóvivő.

A támadás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett postást mentőhelikopterrel még kedden Veszprémből a győri kórház idegsebészetére szállították, ahol két nappal később belehalt sérüléseibe.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is nagy erőkkel keresik a tettest. A Magyar Posta Rt. másfélmillió forintra emelte a nyomravezetői díjat az eddigi egymillió forintról. A rendőrség félmillió forintot ajánlott fel, így a posta másfélmilliós felajánlásával együtt összesen kétmillió forintot kap a nyomravezető.

A 46 éves postást kedden délelőtt tíz óra körül lőtte fejbe egy jelenleg ismeretlen támadó. A postás a Cholnoky Jenő lakótelepen, a Nagy László utcában hordott ki nyugdíjakat, amikor támadója rárontott az egyik lépcsőházban.

Az ismeretlen közvetlen közelről három lövést adott le a férfira, a lövedékek egyike a fején találta el az áldozatot. A postás táskája a támadás helyszínén maradt, sőt a nyomozók pénzt is találtak benne, illetve a táska körül szétszóródva. A férfi reggel több százezer forinttal indult el munkahelyéről.