Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Fejbelőttek egy postást Veszprémben

2003.06.24. 19:47
A veszprémi Cholnoky lakótelepen, az egyik lépcsőházban egy ismeretlen megtámadott egy postást, rálőtt, kirabolta, majd elmenekült a helyszínről. A kézbesítőt a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba. A posta és a rendőrség összesen másfélmillió forintot ajánlott a nyomravezetőnek.
A győri kórház idegsebészetén folytatják a veszprémi lakótelepen meglőtt postás kezelését. - jelentette az MTI. Az életveszélyes sérülésekkel beszállított férfi állapotát a veszprémi kórházban műtéttel stabilizálták, majd mentőhelikopterekkel szállították Győrbe. Ott speciális kezeléseket is végezhetnek rajta, az idegsebészeti beavatkozás sem zárható ki - írja az MTI.

A Posta vezérigazgatója egymillió, a megyei rendőrkapitány pedig félmillió forint jutalmat tűzött ki annak, aki nyomravezeti őket a Veszprémben fejbelőtt postás ügyében - tudta meg a HavariaPress.

A 46 éves postást kedden délelőtt tíz óra körül lőtte fejbe egy jelenleg ismeretlen támadó. A férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a megyei kórházba. A postás a Cholnoky Jenő lakótelepen, a Nagy László utcában hordott ki nyugdíjakat, amikor támadója rárontott az egyik lépcsőházban.

Sok pénz volt a postásnál

Az ismeretlen közvetlen közelről három lövést adott le a férfira, a lövedékek egyike a fején találta el az áldozatot. A postás táskája a támadás helyszínén maradt, sőt a nyomozók pénzt is találtak benne, illetve a táska körül szétszóródva. Úgy tudni, a férfi reggel több százezer forinttal indult el munkahelyéről. Emiatt jelenleg is vizsgálják, hogy a támadó mennyi vihetett el a postástól.

A rendőrség egy 30 év körüli, 160-170 cm magas, vékony testalkatú férfit keres a támadás miatt. A sötét hajú támadó a vizsgálat eddigi adatai szerint farmermellényt, rövid ujjú, kékes színű inget, hosszú nadrágot és sötét baseballsapkát viselt.

Műtik a postást

Jelenleg műtik a válságos állapotban lévő postást. Előtte CT-vizsgálaton esett át, mellyel behatárolták a lövedék helyét.