Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesznek 'lottóötös' Gyurcsány

2004.09.02. 07:01
A Fidesz háromnapos siófoki elnökségi ülésén a pártvezetés megállapította, egyelőre nincs ok rá, hogy változtassanak a Fidesz kommunikációs stratégiáján. Ha viszont Gyurcsány Ferencet megválasztják miniszterelnöknek és nyilvánosságra hozza kormánya programját, annak megfelelően módosul a Fidesz-kommunikáció is.
A Népszabadság értesülései szerint Siófokon elhangzott, hogy Gyurcsány Ferenc "lottóötös" a Fidesznek, mivel egyes közvélemény-kutatások szerint nemcsak a jobboldalon, hanem a balközépen is jelentős az elutasítottsága. A Fidesz szerdai tanácskozásán az is elhangzott, hogy mivel nincs többé hiteles baloldali párt Magyarországon, a Fidesznek megnyílik a 2006-os választásokig hátralévő húsz hónap alatt a hagyományos baloldali bázis is.

"Kiss Péterrel az MSZP a 2006-os választásokat veszítette volna el, Gyurcsány Ferenc viszont esetleges bukásával maga alá temetheti az egész MSZP-t is" - nyilatkozta a napilapnak egy Siófokon jelen volt Fidesz-politikus. Gyurcsány Ferenc tehát Fidesz-célkeresztbe kerül, és várhatóan olyan, az "első vonalhoz" sorolt politikusok is bírálhatják majd, mint Áder János frakcióvezető, illetve Pokorni Zoltán alelnök.

A Fidesz-politikusok várhatóan a jövőben is napirenden tartják a "gazdasági válság van"-retorikát, tudta meg a Népszabadság. Révész Máriusz szóvivő úgy nyilatkozott, a Fidesz-elnökség a gazdasági bizonytalanság felszámolása érdekében azt kéri a kormányzattól, hogy hozzák nyilvánosságra a költségvetés, illetve az államháztartás helyzetével kapcsolatos pontos adatokat. Félő ugyanis, hogy a deficit meghaladja az öt százalékot.

A Fidesz készül a kormányzásra, de a választási programját várhatóan csak 2005 őszén hirdeti meg. Egy vitairatot azonban esetleg már jövő tavasszal elkészítenek. Mint ismert, kedden kiderült, Navracsics Tibor, a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője irányítja a Fidesz kormányzati munkára való felkészülését. A felkészülés első körben kormányzattani kutatások megrendelését, kidolgozását jelenti. Ezután olyan kabinetrendszert dolgoznak ki, amely nagyjából lefedi a minisztériumok rendszerét, tehát szakmapolitikai programok kidolgozásába kezd a Fidesz. A kabinetrendszer, illetve a szakmapolitikai programok alapozzák meg a Fidesz választási programját, illetve esetleges kormányprogramját.