Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Örömmel értesítették Fidesz-tagságáról az MDF-est

2004.05.27. 11:51
Soha nem volt közöm a Fideszhez és annak önkormányzati tagozatához sem - állítja az MDF egyik országos választmányi tagja, akit Szita Károly, a tagozati vezetője levélben értesített arról, hogy a tagozat elnöksége "az alapszabály által biztosított jogával élve felvette a Szövetség tagjai közé". A III. kerületi önkormányzat fórumos tanácsadója az Orbán Viktornak is mellékelt válaszában egy MDF-es belépési nyilatkozatot küldött a fideszeseknek.
Az elmúlt év során a Fidesz szövetséggé alakulása keretében létrejött az önkormányzati tagozat, melyen keresztül, annak országos vagy megyei alakuló ülésén jelezted belépési szándékodat a Fideszbe - írta Szita Károly, a tagozat elnöke az MDF országos választmánya egyik tagjának. A fideszes képviselő által aláírt levél egyben "örömmel értesítette" Szentimrey Bélát, a III. kerületi önkormányzat fórumos tanácsadóját, hogy a tagozat elnöksége "az alapszabály által biztosított jogával élve felvette a Szövetség tagjai közé".

A mi felhívásunkra szavaztak

Érthetetlen, milyen alapon küldött nekem fideszes tagfelvételi adatlapot az önkormányzati tagozat elnöke - nyilatkozta az Indexnek Szentimrey Béla, aki azt állítja, soha semmilyen kapcsolatban nem volt sem a Fidesszel, sem annak nemrégiben alakult tagozatával. Szentimrey azt valószínűsíti, hogy a nagyobbik ellenzéki párt beolvasztó törekvéseinek része, hogy az MDF önkormányzati embereit megpróbálják beléptetni a Fideszbe is. Az MDF-es politikus válaszlevelében, amelyet elküldött többek között a Fidesz elnökének is, kifejtette: "nem szabad elfelejteni, hogy az MDF a szövetségesük, akiknek választói a mi felhívásunkra szavaztak Orbán Viktorra 1998-ban", és szerinte az MDF támogatóinak többsége ma sem tudná elfogadni, hogy beolvasszák pártjukat a Fideszbe.

Csak párttagként teljes jogú

Elképzelhető, hogy tévedés történt - jelentette ki Szita Károly az Index kérdésére, ám hozzátette, hogy a tagozat a korábbi rendezvényeken regisztrált jelentkezőknek küldött felvételi lapot, így elképzelhető, hogy valahol felkerült a névsorba az MDF-es politikus neve is. Kaposvár fideszes polgármestere elmondta, hogy azért tettek ajánlatot a tagozatba jelentkezőknek a pártba való belépésre, mert az alapszabály szerint csak így nyerhetnek teljes jogú tagságot a tagozatba is. Szita Károly szerint egyébként az önkormányzati tagozatba lehet a legnehezebben bekerülni, mert a felvételt jelenlegi vagy korábbi önkormányzati munkakörökben szerzett tapasztalatokhoz kötötték.

Az önkormányzati tagozat jelenleg 2500 fővel működik, közülük 500-an léptek be a pártba is. Az Index információi szerint a Fidesz szövetséggé alakulása óta 7000-ről 25000-re növelte taglétszámát.