Ez a poszt a következő Percről percre része:

Orbán: Lázad a szoborpark

„Valami elszabadult, lázad a szoborpark – mondta Orbán Viktor Fidesz-elnök a Kossuth térre hirdetett Magyar Szolidaritás Napján. – A múlt szobrai, amiket a rendszerváltozáskor eltávolítottunk, akiket a város szélére költöztettünk, most megpróbálnak visszalopakodni” – mondta Gyurcsány zuglói, egy egész toronyházat beborító óriásplakátjára utalva.

„Innen üzenjük minden magyar embernek, ébredjünk fel, vegyük észre mi folyik itt már megint, ébresztő Magyarország” – mondta Orbán, aki szerint többen voltak, mint négy évvel ezelőtt. Később Deutsch-Für Tamás azt írta, jóval többen voltak a másfélmilliónál.

A nemzet orvosa másról beszélt. „Tessék mosolyogni!” Mert a mosolygástól endorfin szabadul fel, ami megvédi a szív koszorúsereit a betegségtől. És akire rámosolyognak, annak is megvédi a koszorúsereit a betegségtől, és mindez teljesen ingyen van, mondta Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje.

A nagygyűlésen narancssárga korongokat, és szintén narancssárga teasütiket osztogattak, Csintalan Sándor a közelben dedikált, Kerényi Imre komcsizott. A Kossuth térre a Fidesz szerint 1600 autóbusszal érkeztek vidékről.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • „Mi nem ítélkezünk, de azt is tudjuk, hogy a szelídség nem azonos az ostobasággal, ne legyünk Magyarország balekjai, mert a végén még odajutunk, hogy pártmunkásokból lett milliárdosok fognak minket kioktatni demokráciából, ezt nem hagyhatjuk” – folytatta Orbán. A tömeg „nem hagyjuk, nem hagyjuk!” felkiáltással reagált.

    A Fidesz elnöke szerint az elmúlt négy évben kiálltak „a családunk, gyermekeink, szabadságunk, hitünk, hazánk mellett, most is ezt kell tenni, Magyarország változásért kiált.” Orbán szerint a jólét és a munka elvált egymástól, 750 ezer munkanélkülit emleget, és úgy véli, nemcsak az árvíz, hanem az adósság is elöntéssel fenyeget.

    „Az eladósodást meg kell állítani, a becsületes munkát tisztes megélhetéssé kell tenni – mondja, majd közli: – Érezzük magunkban az erőt, hogy útjára indítsuk a Széchenyi-tervet. Tudjuk, ellenfeleink azt mondják, ez populizmus.” Egy pesti történetet idéz: „Mi az amikor olcsón vesszük meg az állami vagyont, amit aztán méregdrágán adunk el? Privatizáció. És mi az, amikor ezt szóvá teszik? Populizmus.”

    „Készen állunk, hogy a mai önző és kíméletlen állam helyett szolidáris államot teremtsünk. Kifogásoltam hogy ma az állam összefog a multikkal, és az ötödik, hatodik bőrt is lehúzza az emberekről, miközben a költségvetés romokban áll.” Orbán azt ígéri, véghez tudják vinni a biztonságos kormányváltás programját.

    A Fidesz elnöke szerint olyan állam kell, amely nem lenéz, hanem elismer, megbecsül, bátorít. „Készen álluk arra, hogy újra legyen nemzeti programja, kormánya Magyarországnak, megvédjük a magyar gazdákat, nem engedjük, hogy az ország Európa szemétlerakója legyen.”

  • A Fidesz nemzetegyesítő programja otthont, szerető családot, biztos megélhetést kínál, és ezt akarják a szocialisták is. „A szocialisták tegnap nemet mondtak ránk, mi igent mondunk rájuk is, nem azért, mert szocialisták, hanem azért, mert magyarok” – mondta Orbán. Megjegyezte, hogy ők olyan politikát szeretnének, amelyben a magyarok a legfontosabbak. (Gyurcsány Ferenc szombaton: „Magyarország legyen a tízmillió legfontosabb ember országa.”)

    Orbán összefoglalta, hogy a Fidesz a szövetség révén a parlamentben képviseli a gazdákat (Magosz), az eddig méltánytalanul mellőzött kis- és középvállalkozókat (Vállalkozók Pártja), a fiatalokat és a romákat is.

    Ezután egy országépítő-képben foglalta össze a potenciális választói generációkat, az időseket, akik a háború után két kézzel takarították el a romokat, a kommunizmusban születettek, akik becsületesen elvégezték a munkájukat, bár semmi reményük nem volt, a mai negyvenesek, akik megcsinálták a rendszerváltást. Felkérte az első szavazókat, ők is csatlakozzanak az országépítőkhöz, a bizonytalanokról azt mondta: „Nekünk országépítőknek, bennük is tartanunk kell a lelket. Fel kell őket keresni, és arra kérni őket, csak még egyszer szedjék össze magukat, és szavazzanak a Fideszre. Adjanak nekünk még egy esélyt!”

  • Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt évben támogatta őket. „Négy hosszú éven keresztül együtt maradtunk, és emlékeztettük a magyarokat, hogy a polgári Magyarország ereje rendíthetetlen, most ne hagyjuk magunkat elbizonytalanítani.”

    Orbán emlékeztetett, hogy az elmúlt három évben minden választáson győzelmet arattak. Hiszem azt, hogy április 9-én ismét meg fog szólalni a valóság. Sztálin szobra 65 mázsa volt, mégis sikerült ledönteni, most csak egy papírszobrot kell a helyére tenni” – mondta, és „hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!” felkiáltással fejezte be beszédét.

  • Orbán beszéde után a kongresszusról már ismert konfettiket szórták a színpadra, majd elénekelték a Himnuszt és a székely himnuszt. A rendezvénynek vége, lezárásképpen ismét a Demjén Rózsi-féle Föld könnyei című kampánydal szólt. A rendezvény után Deutsch-Für Tamás közleményt adott ki, amelyben azt írta, jóval több mint másfél millió ember vett részt a nagygyűlésen. Szerinte "soha az elmúlt 16 évben ennyi ember nem vett még részt politikai nagygyűlésen".

    A nagygyűlésen elmondott beszédében Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megrendítő érzésnek nevezte, hogy "még többen vagyunk, mint négy évvel ezelőtt". Négy évvel ezelőtt a Fidesz és az MDF közös sajtónyilatkozatban köszönte meg "annak a közel kétmillió embernek a részvételét", akik akkor elmentek az Országház előtti Kossuth téren megtartott országos nagygyűlésre.

    Olvassa el Kern Tamás politológus elemzését a Fidesz nagygyűléséről >>>