Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Kudlik vezeti a Fidesz-gyűlést

2004.03.26. 16:22
Az MDF frakcióját, mint egykori közös Fidesz-MDF jelölteket, szintén meghívták a szombati szövetségi gyűlésre. A Fidesz rendezvényére azonban csak a fórumosok fele megy majd el.
Az MDF elnöke mellett a teljes parlamenti frakciót is meghívták a Fidesz első szövetségi gyűlésére. Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azzal indokolta a meghívást, hogy 2002-ben a kisebbik ellenzéki párt valamennyi képviselője közös jelöltként jutott az Országgyűlésbe.

Nem kirívó

Kövér elmondta, hogy az MDF-esek fele elfogadta a meghívást és részt vesz a szombati eseményen a Budapest Arénában. A fórumosok másik fele - mint mondta - "egy részüknél nyilván valós" rendezvényekre hivatkozva kimentette magát. A meghívás ellenére nem megy el a 12000 fős rendezvényre Dávid Ibolya pártelnök sem, akit pártja választmányi ülésére várnak.

Kövér szerint ez nem "kirívó udvariatlanság", hiszen az időpont-egyeztetések miatt máskor is előfordult, hogy a pártok vezetői a meghívás ellenére távolmaradtak, most is inkább a feszültségre való tekintettel olyan érdekes a kérdés. Kövér egyébként a maga részéről lezártnak tekinti az MDF elnökének a Fidesz és az MSZP "mutyizásáról" tett kijelentései nyomán kialakult nyilatkozatháborút.

Ismét Kudlik vezeti

A választmányi elnök szerint pártja a szombati gyűléssel demonstrálja majd, hogy Fidesz szervezetileg és tagságában is megújult. A szövetségi gyűlésen formális döntéshozatalra nem kerül sor, ám "hogy a szövetség így is megtörténjék" a politikusok mellett a kulturális élet olyan szereplői szórakoztatják majd a névre szóló jeggyel érkező fideszes és szövetséges küldötteket, mint Komár László, Varga Miklós, Balázs Fecó. A műsort Kudlik Júlia és Philip vezeti.