Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Egymást vádolják a borsodi kisgazdák

2001.02.26. 14:36
A rendőrség nem kíván beleavatkozni a kisgazdapárt ingatlanvitáiba, bűncselekmény pedig nem történt a pénteki ,,székházfeltörés" kapcsán - tájékoztatta az Indexet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A leváltott kisgazda megyei elnökség a köztársasági elnökhöz és a miniszterelnökhöz fordul, hogy felhívja a figyelmet a ,,jogszerűtlen cselekményre". A menesztett vezetőség azt állítja, hogy Bernáth Varga Balázs, az FKgP főtitkára elzavarta a rendőröket, mondván, ő az Országgyűlés Igazgatásrendészeti Bizottságának elnöke. A főtitkár visszautasítja a vádakat.
Megnézhetné, hogy mi van itt: nem lehet telefonálni, a számítógépekhez nem lehet hozzáférni, az elvonult elnökség mindent tönkretett - mondta az Indexnek Bernáth Varga Balázs, az FKgP főtitkára, aki hétfőn a technikai átadás-átvételre utazott Miskolcra. Az új elnökség már megkezdte munkáját, de egyelőre konkrét munkavégzésre nincs mód - mondta Bernáth Varga.

Gyimóthy Géza
Elfoglalta az irodát, hogy érvényt szerezzen az országos elnökség február 19-én hozott határozatának
Pénteken a főtitkár és Gyimóthy Géza, az Országgyűlés alelnöke foglalta el az irodát, hogy érvényt szerezzen az országos elnökség február 19-én hozott határozatának, amelyben felfüggesztették a Dobos Ferenc által vezetett megyei elnökséget. Az indok: a megyei vezetés szembefordult a párt országos elnökségének akaratával, és a Molnár-Kiszely csoportot támogatta.

A legfőbb méltóságokhoz fordulnak

Az átadás azonban nem ment simán. A menesztett elnökség Mádl Ferenchez, Orbán Viktorhoz, Áder Jánoshoz, valamint az Európai Demokratikus Unióhoz fordul, mert véleményük szerint a pénteki ,,törvény- és alkotmányellenes cselekmény elkövetésekor" Bernáth Varga Balázs elzavarta a kivonuló rendőröket, arra hivatkozva, hogy ő az Országgyűlés Igazgatásrendészeti Bizottságának elnöke.

A leváltott elnökség szerint ,,jogszerűtlen, alkotmányos demokráciát súlyosan sértő cselekményre" került sor - áll a hétfő délelőtt kiadott sajtóközleményben.

Kulccsal jutottak be

Aki nem tagja a pártnak, annak nincs joga bírálni - reagált a hírre Bernáth Varga, majd hozzátette ,,itt nincs semmi gond, csak helyre kell hozni azokat a károkat, amiket a régi vezetők okoztak". Bernáth Varga visszautasította azt a vádat, hogy visszaélt volna a tisztségével, és válaszában kitért arra is, hogy nekik volna joguk felelősségre vonni a vezetőket az okozott kár miatt.

A főtitkár elmondása szerint pénteken felhívta az irodavezetőt, és az általa kapott kulccsal jutottak be a székházba Gyimóthy Gézával együtt. Az irodában azonban ,,csatatér" fogadta őket. Az elmesélések alapján: február 19. - a felfüggesztés napjának - éjszakáján ,,tették tönkre az irodát az elvonuló kisgazdák". A párt felső vezetésének utasítására márciusban pályázatot írnak ki a megyei elnöki tisztség betöltésére.

A rendőrség nem nyomoz

Nincs rendőrségi eljárás az ügyben, mert nem történt bűncselekmény - nyilatkozta lapunknak Kompoltné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Kompoltné nem tud arról, hogy Bernáth Varga a sajtóközleményben leírt kijelentést tett volna, de a rendőrség egyébként sem vizsgálódik, mert ,,nem kívánnak beavatkozni a kisgazdapárt ingatlanügyeibe".  • Bérelnék
  • Hírek