Fodor az iwiw-en jelentette be, hogy SZDSZ-elnök akar lenni

2007.01.18. 14:36
Fodor Gábor liberális ügyvivő a legnagyobb magyar közösségi oldalon, az iwiw-en jelentette be ismerősei számára, hogy indul az SZDSZ elnöki posztjáért, döntését pedig pénteken délelőtt 11-kor ismerteti az A38 hajón.

Egy indulója már biztosan van az SZDSZ márciusi tisztújításának: Fodor Gábor a legnagyobb közösségi oldalon, az iwiw-en jelezte több mint ezer ismerőse számára, hogy ringbe száll az SZDSZ elnöki posztjáért.

"Döntöttem: a tavaszi küldöttgyűlésén indulok az SZDSZ elnöki tisztéért. Itt az ideje, hogy megújítsuk a magyar liberális pártot. Döntésemet január 19-én, pénteken délelőtt 11 órakor jelentem be a nyilvánosság előtt az A38 hajón" - üzente ismerőseinek Fodor.

A liberális politikus a csütörtöki Napkeltében még azt mondta, hogy pénteken fogja bejelenteni, ringbeszáll-e a posztért. Fodor legvalószínűbb ellenfele Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter lesz, ő azonban egyelőre lebegteti indulását.

A hivatalos jelölési procedúra még nem indult el, Kóka pedig szeretné megvárni, mennyi jelölést kap az elnöki posztra, ezután kellő támogatottság esetén vállalja a megmérettetést. Környezete szerint egyébként sokan bíztatják a tárcavezetőt is arra, hogy induljon, egyelőre telefonos és emailes megkereséseket kapott.