2024. június 16. 15:00 ÉLŐ
Lengyelország 0
Hollandia 0
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Fodor: Nem gond, hogy John a 9. hónapban van

Találgatásnak minősített Fodor Gábor minden olyan hírt, ami John Emese, ferencvárosi képviselőjelölt visszalépéséről szól. Az SZDSZ elnöke egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy pénteken dönt az ügyvivői testület a kérdésben. Mint fogalmazott ahogyan John Emese jelölésében sem, úgy esetleges visszaléptetésében sem játszik szerepet az, hogy a liberális politikus állapotos és a kilencedik hónapban van.

Az eddigi politikai teljesítmény volt a szempont John Emese jelölésekor, és ahogyan indulásában sem játszott szerepet az, hogy állapotos, nem lesz szempont abban sem, ha esetleg az ügyvivői testület a visszaléptetése, vagy éppen a második fordulóban való indulása mellett dönt, mondta a Független Hírügynökség kérdésére Fodor Gábor. Az Index ugyanakkor úgy tudja, John Emese vissza fog lépni.

Az SZDSZ elnöke szerint a fővárosi SZDSZ frakció vezetője "nagyon jó" jelölt, mert az SZDSZ ügyvivője, fővárosi önkormányzati képviselő és ferencvárosi lakos.

Fodor Gábor szerint John Emese az első fordulóban jó és tiszteletreméltó eredményt ért el, és azt is sikerült megmutatni, hogy az SZDSZ a "szirénhangok ellenére" az ötszázalékos küszöb felett van.

A múlt vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választáson Gegesy Ferenc polgármester országgyűlési utódjáról kellett volna dönteni, az alacsony részvétel miatt azonban érvénytelen lett az első forduló. Ezt követően több hír is jelent meg azzal kapcsolatban, hogy John Emese -akinek a napokban születik gyermeke-, visszalép a jelöltségtől, de ezt sem az érintett, sem az SZDSZ nem erősítette meg. Korábban John Emese úgy nyilatkozott, egyik jelölt javára sem lép majd vissza, úgy tudni éppen ezért ha végül nem indul, arra kéri majd a választókat, hogy valamelyik demokratikus párt jelöltjére szavazzanak.