Benedek
-4 °C
5 °C

Szabadságát megszakítva az MSZP-t győzködi Gyurcsány

2006.08.03. 12:05
Sebtében összehívott frakcióülésen győzködik egymást a szocialisták és a kormányfő, aki szabadságát megszakítva pénteken konvergenciaügyben tesz látogatást a képviselői irodaházban.

"Most két hétig Kláráé és a gyerekeké a főszerep. Nem tagadom, vártam rá. Akkor elindulok" - írta a múlt pénteken a kormányfő saját blogján, de alig egy héttel a bejegyzést követően, pénteken mégis el kell szakadnia családjától, mert a szocialista párt frakcióülésére hivatalos.

Az Index információi szerint Gyurcsány az MSZP-s képviselőket a konverencia programról tájékoztatja. Mesterházy Attila, a frakció kommunikációs vezetője kérdésünkre azt állította, hogy a frakcióülést még a parlamenti ülésszakban megszervezték. A találkozó annak a programsorozatnak a része, amelyet a kormányfő és a frakció eddig két ízben az egészségüggyel, egyszer pedig a gazdasággal kapcsolatban tartott.

Családi jelleg

Mesterházy arra nem tudott válaszolni, hogy a szabadságon lévő képviselők közül, hányan vesznek részt az eseményen. A "családi jellegű" megbeszélésen a képviselőknek módjuk lesz arra, hogy a megadott témában hozzászólásokat tegyenek.

A konvergencia program az euró magyarországi bevezetésének folyamatát takarja. Erről az elmúlt napokban az eddigiektől eltérő nyilatkozatok jelentek meg. Korábban a kabinet többször deklarálta az euró 2010-es bevezetését. Veres János pénzügyminiszter ugyanakkor a múlt héten, Brüsszelben már úgy nyilatkozott, hogy az euró bevezetésének időpontjáról nem tárgyaltak, és erről egyelőre nincs is kialakult álláspont, és a benyújtandó konvergenciaprogram tartalmazza majd a tervezett céldátumot.