Friderikusz: nincs szó százmilliókról

2003.02.26. 18:28
Friderikusz Sándor produkciós cége közleményben cáfolja a cikkünkben megjelent állításokat, kiemelve: a TV Pictures műsorai az MTV költségvetésének csak töredékébe kerülnek.
Az Index mai publikációjában Friderikusz Sándorral és produkciós irodájával kapcsolatban számos téves és minden alapot nélkülöző információ jelent meg.

Az Index első állításával szemben a Magyar Televízió által a Friderikusz Produkciótól (a rend kedvéért a TV Pictures-től) megrendelt egyik vetélkedő költségvetése sem közelíti meg az 5 millió forintot.

Súlyos tévedés az Index azon állítása, hogy a TV Pictures műsorai magas arányt képviselnek a Magyar Televízió költségvetésében: közismertek az MTV költségvetési adatai, azok figyelembe vételével határozottan kijelenthetjük, hogy a TV Pictures által gyártandó kétféle játéknak még a bruttó költségvetése sem éri el a Köztévé teljes éves költségvetésének a 0,05 %-át sem.

A játékokon kívül pedig más produkcióról szólni túlzás: nincs megállapodás más programra az MTV-vel.

Egyébiránt nem lenne baj, ha az Index is magáénak vallaná azt a klasszikus újságírói alapszabályt, ha és amennyiben álinformációhoz jut, az érintett felet is megkereshetné. Ez esetben Friderikusz Sándort és irodáját az Index riportere "elfelejtette" megkérdezni, ezért tartottuk szükségesnek a tényeket közlemény formájában megismertetni.

TV Pictures sajtóirodája

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla