Bernát, Felícia
EUR 384,32 Ft
USD 363,77 Ft
7 °C
31 °C

Friderikusz: elnökség helyett százmilliós showbiznisz

2003.02.26. 11:30
Az MTV-elnökválasztási fiaskó után Friderikusz Sándor más terepen tér vissza a köztévéhez. A showman márciustól gyakorlatilag átveszi az MTV vetélkedőműsorai felett irányítást: a Híradó előtti sávban hetente négyszer az ő produkciója lesz látható, egy másik műsorban pedig a képernyőn is megjelenik majd. Az Index információi szerint Friderikusz számára az új vetélkedők mintegy százmilliós megrendelést jelentenek majd havonta.
A Frédi és Béni című amerikai rajzfilmek helyett márciusban már Friderikusz Sándor készítette vetélkedőket láthat az MTV közönsége.

Havonta legálabb húsz

Bár Friderikusz Sándort befolyásos szocialista politikusok is támogatták, a közismert tévés személyiségnek Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetőjének telefonos üzenete ellenére sem sikerült megnyernie az MTV elnöki pályázatát. Az elnökségért folytatott sikertelen küzdelem után a jelek szerint Friderikusz visszatér a show műfajba. A közszolgálati televízió legnézettebb hírműsora, a félnyolcas Híradó előtt a két új Fiderikusz-produkció is a képernyőre kerül hetente négyszer.

Produkál és vezet

Az Index információi szerint az olcsó, ám így is magas nézettségű régi rajzfilmeket márciusban váltó vetélkedők darabonként több mint ötmillió forintba kerülnek az MTV számára. Az egyik műsorban az utcán, véletlen szerűen kiválasztott embereket arra próbálják rábeszélni a műsorvezetők, hogy azonnal üljenek repülőre, és utazzanak el, a másik, Vitray Tamás vezette műveltségi vetélkedőben pedig milliós nyereményekkel csábítják a nézőket. Egy harmadik vetélkedőben Friderikusz műsorvezetőként személyesen is közreműködik majd. Az Index információ szerint az olasz RAI 1 műsorának mintájára készülő produkciót adásonként 15-20 milliós keretből Krecz Tibor vállalkozása állítja majd elő. (Krecz korábban az RTL Klub hírigazgatója volt, jelenleg az Axelero Rt. médiaüzletágát vezeti.)

Számításaink szerint a Friderikusz-produkciók a köztévé költségvetésének akár tíz százalékát is fölemészhetik.

Főműsoridős beszállítás

Az MTV külső beszállítója lesz Juszt László is. A szocialista politikusokkal kitűnő viszonyt ápoló újságíró április 3-án indítja be a Tévé ügyvédje című műsorát. A szintén főműsoridős, 20 óra és 21.30 közötti sávba tervezett adás a betelefonálós műsorok számát gyarapítja majd. Korábban tárgyalások folytak Juszt és a köztévé jelenlegi vezetése között az újságíró más, az ATV-n futó műsorainak esetleges átvételéről is, ám ebben a kérdésben az Index információi szerint nem sikerült megegyezni. (Jusztot az előző kormányzati ciklus televíziós vezetése távolította el az MTV-ből, ahol korábban a Kékfény-utód Kirminális című műsort vezette.)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás