Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán látogatása előtt feloszlott a balatonfüredi képviselő-testület

2000.07.28. 22:51
Feloszlatta önmagát Balatonfüred önkormányzatának képviselő-testülete, ami csak azért kínos, mert Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 5-én adná át a település első emberének a millenniumi zászlót. Márpedig a testület feloszlásával a polgármesteri tiszt is megszűnik, és a város eddigi vezetője csak ügyvezetőként intézheti a település ügyeit. A Miniszterelnöki Hivatalban még nem tudják, a kialakult helyzetben elmegy-e a kormányfő az üdülővárosba, a feloszlatott testület tagjai azonban továbbra is szeretettel várják a miniszterelnököt.
Balatonfüred polgármestere számára "teljesen nyilvánvaló", hogy "szándékosan", "tudatosan" időzítették a képviselő-testület feloszlatását indítványozók ezt az "akciójukat" a miniszterelnök balatonfüredi látogatása előtti napokra - hangsúlyozta az MTI-nek nyilatkozva Pálfy Sándor. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis - a tervezett program szerint - augusztus 5-én délután adja majd át a balatoni üdülővárosnak a kormány emlékzászlóját.

- Egyéni érdekek és politikai játszmák motiválták a testület feloszlatására tett indítványt, illetve a feloszlatás megszavazását. A nagyobb hatás érdekében azonban szándékosan "dobták" ezt be egy héttel a kormányfő látogatása előtt, s az sem érdekelte őket, hogy ezzel a városuknak okozzák a legnagyobb bajt, s hozzák rossz hírbe a településüket - vélekedett a polgármester.

Erdős Ferenc, a testület feloszlatását indítványozó képviselő a távirati irodának nyilatkozva viszont tiltakozott a polgármester ezen állítása ellen. Elmondta: már tavaly augusztusban, majd az idén márciusban is interpellált, mert szerinte a polgármester többször is önhatalmúlag járt el különböző ügyekben. - ,,Most júliusban pedig egy olyan bizonylat került a kezembe - mondta a képviselő -,,amely nyomán arra az elhatározásra jutottam több képviselőtársammal együtt, hogy tovább már nem szabad várnunk. Hozzátette: a "miniszterelnököt nagy szeretettel várja a város és természetesen annak valamennyi képviselője".

Az csak a jövő héten derül ki, elmegy-e a kialakult helyzet ellenére Balatonfüredre Orbán Viktor - tudatta az Index érdeklődésére a kancellária sajtóosztálya. A kormányfő ugyanis egyelőre nyaral, így nem tudnak egyeztetni vele a teendőkről.