Erik, Alexandra
EUR 385,67 Ft
USD 366,50 Ft
9 °C
23 °C

A kormánytagok korábbi tisztségei az interneten

2003.02.23. 16:51
A kormányportálon teszik közzé hétfőn azokat az információkat, amelyeket a kormány tagjai nyújtanak be arról, hogy az elmúlt öt évben milyen tisztségeket töltöttek be különbözo cégeknél, illetve milyen tulajdonrészük volt egyes vállalkozásokban.
A kormányzat internetes portálján hétfőn mindenki számára elérhetővé válnak azok az információk, amelyeket a kormány tagjai nyújtanak be arról, hogy az elmúlt öt évben milyen tisztségeket töltöttek be különbözo cégeknél, illetve milyen tulajdonrészük volt egyes vállalkozásokba, tájékoztatta vasárnap Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-t. Medgyessy Péter miniszterelnök pénteken - Kiss Elemér kancelláriaminiszter lemondása után - jelentette be, hogy hétfőig a kormány minden tagja közzé teszi az említett információkat. Gál J. Zoltán kiemelte, hogy az interneten megjelenő adatok senkinek sem fognak különösebb meglepetést okozni, azok ugyanis korábban is nyilvánosak voltak, "ebben senkinek semmilyen titkolni valója nem volt és most sincs".

Mint mondta, az összegyűjtendő információkat bárki bármikor megnézheti majd az interneten, és összevetheti bármely szerződéssel. Arra a kérdésre, tervezik-e maguk is megtenni ezt az összevetést, a kormányszóvivő azt felelte: "Nem áll szándékunkban, mert nincs erre ok. Miért tennénk? Ezek nyilvános adatok. Ez egy olyan kormány, amelynek tagjai nem itt kezdték a munkájukat, mindegyikük sikeres ember volt eloző életében is. Ennek az életnek minden fázisa ismert és nyilvános, ennek alapján választották meg őket."

Gál J. Zoltán a kormánykoalíció politikusaira kiterjedő, készülő etikai kódexről közölte, az olyan dokumentum lesz, amely megfelel a társadalmi elvárásoknak, olyan norma, amihez mindenkinek tartania kell magát. "Ha az előzőknek eszükbe jutott volna, hogy ilyet csinálni kell, akkor sok minden elkerülhető lett volna" - fogalmazott, hozzá téve, az etikai kódex nemcsak a mostani, hanem - bízik benne - a jövő kormányaira is vonatkozni fog.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét