Erzsébet
1 °C
4 °C

Gyurcsány csak rendkívüli esetben alakítja át kormányát

2007.02.15. 11:05
Ahogy a kormányfő dolgozni kezdett, úgy kezdi lassan megérteni, miért nem nyúltak hozzá itt több évtizede semmilyen rendszerhez. De az idén negyvenöt célt tűzött ki maga elé.

Rendszereket átalakítani, az egymással összefüggő intézkedések bonyolult láncolata, így kezdett bele a miniszterelnök csütörtöki feladatmeghatározó sajtótájékoztatójába, amely az oktatás, az egészségügy, az adórendszer, a cégjog és a nyugdíjrendszer átalakításának ütemezéséről szólt volna, ha jól értettük a meghívót.


Gyurcsány Ferenc ismerteti a kormány munkatervét

A kormányfő saját bevallása szerint is csak lassan kezdi megérteni, miért nem nyúltak hozzá évtizedek óta a nagy rendszerekhez: gyakran egymás munkáját sem ismerő minisztériumokat kell összehangolni. Hát így, de Gyurcsány legújabb ígéretei szerint mostantól mindennek határideje és felelőse lesz. Ezekekről azonban a sajtótájékoztatón nem derült ki semmi, később a MeH honlapján közzétették.

Rendkívüli esetek

Nem lesz kormányátalakítás, hacsak valamilyen rendkívüli helyzet nem kényszeríti ki ezt, közölte a kormányfő. A kérdés azután vált ismét aktuálissá, hogy a hírek szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter pozíciója megrendült, mások szerint viszont a politikus csúcsminiszterré avanzsál.

A miniszterelnök Szilvásyval vagy nélküle, de 45 fő célt említett, amikre az elkövetkező egy évben fókuszálnak. Az előbb említett területeken többségében törvénymódosításokról szóló intézkedéscsomagról Gyurcsány Ferenc csütörtökön reggel csupán annyit volt hajlandó elárulni, hogy április végéig eldöntik, milyen biztosítási rendszert léptessenek életbe, és ősszel kialakítják hozzá a struktúrát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?