Olivér
5 °C
8 °C

Megtáncoltatta Gyurcsányt a CNN

2006.09.21. 21:24
Nemzeti sajátosság, hogy egyesek az utcára vonulnak. Az is nemzeti sajátosság, hogy a vezetők hazudnak? A CNN újságírójának, Nic Robertsonnak interjút adott Gyurcsány Ferenc. A riporter többször zavarba hozta a miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc hazugságának járt utána a CNN újságírója, Nic Robertson, akinek interjút adott a kormányfő, amelyet a Hír Tv is leadott. A miniszterelnök az újságíró hazugságot firtató kérdéseire az elmúlt években elmaradt reformok szükségességével, és a bátorság hiányával válaszolt.

Korábban nem volt olyan helyzetben, hogy megtegye a szükséges lépéseket - mondta Gyurcsány arról, miért nem volt már régebben őszinte. Szerinte a választás előtti év nem kedvez a strukturális reformoknak. "És az őszinteségnek sem", jegyezte meg a riporter.

Mit érzett, amikor hazudott?

Gyurcsány szerint ő már 2005 elején arról beszélt, nem helyes, amit tesznek, de azt mindenki félreértette. "Mit érzett, amikor az embereknek hazudott?", kérdezte Nic Robertson, amire a kormányfő azzal válaszolt, hogy felelősséget, mert az embereket azzal akarta meggyőzni, hogy jólétet ad nekik.

A miniszterelnök többszöri kérdésre sem válaszolt egyenesen, elfogadható-e számára, hogy hazudjon. Szerinte a kérdés "bonyolultabb ennél". Ön hatalmas válságban van, mondta a riporter, aki Gyurcsány mostani vallomását is megkérdőjelezte, hiszen nem magától ismerte el hazugságát, hanem a felvételek nyilvánosságra hozásával belekényszerítették ebbe a helyzetbe.

Nemzeti sajátosságok

A kormányfő többször is hangsúlyozta, hogy a többség továbbra is támogatja őt, és sokan úgy gondolják, ő az egyetlen, akinek sikerülne a reformokat végigvinnie. Hogy mit tesznek az utcán lévő emberekkel, arra azt mondta, óvatosan kell kezelni a helyzetet, nyitottnak kell lenni, és meghallgatni, amit mondanak. "De ők azt mondják, hogy ön távozzon", mondta az újságíró, amire Gyurcsány azt mondta, a többség támogatja, de az nemzeti sajátosság, hogy egyesek az utcára vonulnak. "Az is nemzeti szokás, hogy a vezetői hazudnak?", kérdezte a riporter.

A kormányfő szerint a riporter félreértette a nyilvánosságra került beszéd szövegét. "Nem helyes, amit megértett" - mondta. A riporter Gyurcsányt politikai túlélőnek nevezte. "Sokat kell még tanulnom", kérdezte az interjú végén a riporter, sokat, reagált a kormányfő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?