Auguszta
-7 °C
0 °C

Gyurcsány némasággal adná vissza március 15-e méltóságát

2007.02.14. 22:30
Gyurcsány Ferenc elképzelhetőnek tartja, hogy március 15-én ne mondjon beszédet sem a miniszterelnök, sem vezető politikus, és a kormány visszafogottan ünnepelje az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóját. A kormányfő erről a Magyar Televízió Az Este című műsorában beszélt szerdán.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, elképzelhetőnek tartja, hogy a kormány visszafogottan ünnepeljen március 15-én. Ugyancsak elképzelhetőnek tartja, hogy sem ő, sem más vezető politikus ne mondjon beszédet, így - ahogy fogalmazott - vissza lehetne adni az ünnepet az embereknek.

A műsorban egyebek mellett arról kérdezték a kormányfőt, mire számít március 15-én. Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt: vannak radikális szélsőséges csoportok, amelyek keresik a zavargás lehetőségét, illetőleg van politikai törekvés arra, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra parlamenten kívüli eszközökkel, és a kettő együtt kockázatot jelent.

A rendőrszékház elleni támadással összefüggésben egy kérdés kapcsán a miniszterelnök arról beszélt: cinikus és alávaló azt feltételezni, hogy vannak az országnak olyan vezetői, akik úgy gondolják, jó lehet számukra a rendőrséget ért támadás. Elmondta azt is: nincs olyan új információja a székházra leadott lövésekről, amit közölhetne.

Arra a kérdésre, hogy megmarad-e a Kossuth téri kordon március 15-e után is, a kormányfő azt válaszolta: "nem vagyok kordonügyi szakértő".

Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy több eljárás van, vagy volt a bíróságok előtt a kordon eltávolításával kapcsolatban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!